Segur que n’has sentit parlar, però no els has fet mai.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 tomàquets d’amanir ferms.
  • 1 ou batut.
  • Pa ratllat.
  • 2 cullerades de farina.
  • 1 branca de farigola fresca.
  • Sal i pebre.
  • Oli per fregir.
ELABORACIÓ:

Tallem els tomàquets a rotllanes d’un centímetre de gruix i les posem una estona damunt de paper absorbent per eliminar l’excés d’aigua. Preparem l’arrebossat batent l’ou i barrejant-lo amb les fulles de farigola, la sal i el pebre. Passem les rotllanes de tomàquet per farina, les espolsem per eliminar l’excés de farina i seguidament les passem per l’ou batut i el pa ratllat. Finalment les fregim submergides en oli ben calent i les retirem en poc més d’un minut, quan ja es vegin daurades. Les tornem a passar ràpidament per paper absorbent i les servim encara calentes.

SUGGERIMENTS:
  • Nosaltres ho hem acompanyat d’un ou poché (per persona) per fer el plat més complet.
  • També s’hi pot posar una mica de formatge per damunt quan encara son ben calentes. Un tall de formatge Brie, Camembert o uns encenalls de Tête de Moine son ideals.