Un clàssic de restaurant xinès.

Ingredients per a 4 persones:
 • 400 grams de pit de pollastre desossat.
 • 1 got de cervesa.
 • 2 pastanagues tallades a rotllanes.
 • ½ pebrot vermell tallat a daus grans.
 • ½ pebrot verd tallat a daus grans.
 • 1 ceba gran tallada a daus.
 • 4 rotllanes de pinya en conserva (n’hem de reservar el suc).
 • 150 grams de farina.
 • Oli vegetal per fregir.
 • Sal.

Per fer la salsa:

 • 60 grams de quètxup.
 • 30 grams de sucre.
 • ½ got del suc de la conserva de pinya.
 • 5 cullerades de salsa de soja.
 • 2 cullerades de vinagre blanc.
 • 1 cullerada de farina de blat de moro (Maizena).
ELABORACIÓ:

Comencem tallant el pollastre a daus grans, els salem i els reservem. Agafem un bol, hi tirem la farina i anem afegint cervesa mentre ho remenem fins que ens quedi una massa cremosa però no líquida amb la que arrebossarem els daus de pollastre. Fregim el pollastre submergit en oli ben calent i el reservem damunt de paper absorbent. Per preparar la salsa agafem un cassó i hi tirem dins el quètxup, el suc de la conserva de pinya, el sucre, la salsa de soja, el vinagre i la farina de blat de moro. Ho mantenim a foc mig mentre ho remenem fins que quedi tot integrat i amb una textura melosa. Agafem una cassola (o wok) amb un raig d’oli i el posem a foc fort, tirem la pastanaga i la deixem coure uns 2 o 3 minuts abans de tirar els pebrots i la ceba i ho deixem coure uns 5 minuts més. Per anar acabant, tirem el pollastre i la salsa dins la cassola, afegim la pinya, ho rectifiquem de sal i ho cuinem uns 3 minuts sense deixar de remenar. Ho servim tebi.

SUGGERIMENTS:
 • Aquesta recepta es pot fer amb porc. La peça ideal seria un llom o un filet tallat a daus.
 • Per fer un àpat sencer es pot acompanyar d’un arròs Basmati bullit.