Per rematar la temporada de calçots.

INGREDIENTS:

Per la massa:

  • 200 grams de farina.
  • 40 grams d’oli oliva verge.
  • 100 grams d’aigua.
  • 1 cullerada de sal.

Per el farcit:

  • 8/10 calçots.
  • 100 grams de pernil salat (tallat a encenalls).
  • 6 espàrrecs verds.
  • Oli.
  • Sal i Pebre.
  • Cebollí.
ELABORACIÓ:

Agafem els calçots i tallem les fulles verdes i el perruc deixant només la part blanca i tendre, els tallem a rotllanes primes i ho cuinem a foc baix amb un bon raig d’oli durant uns 20 minuts, han de quedar transparents i tous. Un cop cuits els escorrem i els reservem.

Per fer la massa barregem tots els seus ingredients en un bol, la treballem durant 5 minuts i la deixem reposar 5 minuts més. Estirem la massa amb l’ajuda d’un corró i la posem damunt de paper de forn prèviament untat amb una mica més d’oli, hem de procurar que quedi ben fina. Damunt la massa hi posem els calçots ben escampats i ja ho podem fornejar a 230/240 graus amb escalfor a dalt i a baix durant uns 15 minuts. Passat aquest temps la retirem un moment del forn, hi escampem els encenalls de pernil i els espàrrecs i la tornem a posar 2 minuts més a fornejar. Un cop cuita la retirem del forn, picolem una mica de cebollí per damunt, tirem un raig d’oli i ja podem servir-la tèbia.

SUGGERIMENTS:

Si no és temporada de calçots es pot fer amb porro.