Versió casolana del “rus gironí”.

Ingredients.
  • Per el pa de pessic:
  • 4 ous.
  • 120 grams de sucre.
  • 120 grams de farina de rebosteria.
  • 1 pessic de sal.

Per el farcit:

  • 250 grams de xocolata negra de rebosteria.
  • 50 grams de mantega.
  • 15/20 nous.
  • Sucre llustre.
ELABORACIÓ:

Comencem preparant el pa de pessic. Posem els ous amb el sucre dins un bol i ho batem amb l’ajuda del accessori de barnilles de la batedora elèctrica durant uns 10 minuts. Ha de quedar una barreja blanquinosa i hauria de duplicar el seu volum. A continuació anem tirant la farina tamisada damunt de la barreja dels ous, afegim la sal i ho barregem delicadament amb l’ajuda d’una espàtula. Hem de procurar de barrejar-ho suaument i només l’estona estrictament necessària per evitar que ens perdi el aire que hi hem incorporat amb les barnilles. Agafem un motlle allargat de tipus plum-cake, l’untem amb mantega, hi tirem la massa a dins i ho fornegem a 180 graus uns 15 o 20 minuts, el podem punxar per saber si esta ben cuit per dins.

Un cop cuit el retirem del motlle i el posem damunt d’una reixeta per que es refredi. Un cop el tenim a temperatura ambient el tallem a llesques longitudinalment (com es veu a la imatge) amb un ganivet sense serra, llarg i ben afilat, el de tallar pernil es ideal.

Posem la xocolata i la mantega en un bol i ho desfem al microones o bé al bany maria, ho barregem bé i ja podem untar cada pis del pa de pessic. En acabat hem de cobrir tota la superfície del pastís, el decorem amb les nous i finalment hi tirem sucre llustre pel damunt. Es pot deixar a temperatura ambient si l’hem de menjar durant el mateix dia, en cas contrari és recomanable tenir-lo a la nevera.