Un arròs melós amb un sabor espectacular.

Ingredients per a 3 o 4 persones:
 • 350 grams d’arròs de gra rodó.
 • 3 peus de porc cuits tallats per la meitat.
 • 1 ceba grossa.
 • ½ pebrot vermell.
 • 1 gra d’all.
 • 2 fulles de llorer.
 • 4 prunes seques sense pinyol (opcional).
 • 12 xampinyons.
 • 1 litre de brou de verdures.
 • Oli d’oliva.
 • Sal i pebre.
ELABORACIÓ:

Posem la ceba, l’all i el pebrot dins la picadora i ho trinxem una mica, no ha de quedar una pasta. Ho tirem dins la cassola on ja hi farem l’arròs, afegim un bon un raig d’oli i ho cuinem a foc suau mentre ho anem remenant regularment fins que quedi ben confitat (mínim entre 45 i 60 minuts). Posem els peus (sobretot que ja siguin cuits), l’arròs i els xampinyons tallats a quarts dins la cassola, posem el foc una mica més fort i ho cuinem durant 2 o 3 minuts més  mentre ho remenem suaument. Afegim el brou, les fulles de llorer, les prunes i ho salpebrem al gust. Posem el foc mig durant uns 18 minuts i de tant en tant fem una bona sacsejada a la cassola, passat aquest temps la tapem i ho deixem reposar 3 minuts més. En acabat ho servirem calent.

SUGGERIMENTS:
 • Els peus de porc es poden desossar i l’arròs serà més còmode de menjar.