Una tapa amb sabor Balear.

Ingredients per unes 12 bombes:
 • 1 quilo de patates bullides sense pell.
 • Oli per fregir.

Per el farcit:

 • 150 grams de sobrassada.
 • 50 grams de formatge ratllat.
 • 1 polsim de bitxo sec mòlt.
 • Per l’arrebossat:
 • Farina.
 • Pa ratllat.
 • 1 ou batut.
ELABORACIÓ:

Agafem les patates bullides, les ratllem en un bol, ho treballem com si es tractés d’una massa i la dividim en 12 porcions. Els hi donem forma de bola, seguidament n’agafem una, li fem un sot amb el dit gros de la mà (com es veu a la imatge) i omplim el forat amb un tros de sobrassada i formatge. Anem tancant el forat ple de farcit pressionant al voltant de la massa fins a tornar-li la forma de bola i deixant el farcit totalment envoltat de patata. Un cop hem refet la bola la passem primer per farina i seguidament per l’ou batut i el pa ratllat. Un cop hem fet les 12 unitats ja les podem fregir submergides en oli ben calent.

SUGGERIMENTS:
 • El farcit es pot variar amb altres ingredients, ja siguin verdures, bolets o diferents tipus de carn.
 • Fa de bon acompanyar amb una amanida, un guacamole, o una salsa a base de maionesa.