Un bon aliat per combatre l’onada de calor.

Ingredients per a 4 persones:

 • 400 grams de cigrons cuits.
 • 2-3 tomàquets d’amanir.
 • 150 grams de formatge tipus feta tallat a daus.
 • Col llombarda.
 • 12 olives negres.
 • 1 cogombre sense pell ni llavors.

Per la vinagreta:

 • Julivert (generós).
 • 6/8 fulles de menta fresca
 • ½ got d’oli d’oliva verge.
 • El suc de mitja llimona.
 • Sal / Pebre.
ELABORACIÓ:

Per començar ja podem agafar el recipient on servirem l’amanida i hi posem els cigrons ben escorreguts. Seguidament ja hi podem anar afegint els tomàquets i el cogombre tallats a daus, el formatge feta (que normalment ja el venen tallat a daus), la col llombarda ben filetejada i les olives a rotllanes. Per fer la vinagreta posarem ½ got d’oli d’oliva verge dins un bol, hi afegim un bon manat de julivert picat, les fulles de menta també picades, el suc de mitja llimona  i finalment ho salpebrem i ho barregem. Tirem la vinagreta al recipient de l’amanida, ho barregem tot i ho mantenim fresc a la nevera fins a l’hora de servir-ho.

SUGGERIMENTS:
 • Evidentment es poden canviar el cigrons per llenties, mongetes seques o fesols.