Un dolç combat entre un formatge italià i un de grec.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 albergínies (en aquest cas blanques i negres).
  • 1 bola de mozzarella.
  • Formatge feta tallat a daus.
  • Romaní fresc.
  • Oli.
  • Boles de pebre rosa.
  • Sal.
  • 8 Figues fresques.
ELABORACIÓ:

Primer de tot posem la mozzarella tallada a rotllanes, els daus de feta, el romaní picat i les boles de pebre rosa en un recipient (millor de vidre), ho cobrim d’oli d’oliva i ho deixem macerar un mínim de 30 minuts. Un cop acabada la maceració no llençarem l’oli ja que ens servirà per amanir el timbal. Tallem a rotllanes de mig centímetre les albergínies i les posem amb aigua i sal un mínim de ½ hora, les escorrem, les passem per la planxa amb una mica d’oli fins que quedin cuites per els dos costats i les reservem. Per presentar-ho posem damunt del plat un motlle circular i li posem una capa d’albergínia, al damunt hi posem una capa de mozzarella i seguim posant capes d’albergínia i formatge fins arribar a dalt del motlle però tenint en compte d’acabar sempre amb albergínia. Al damunt de tot posarem uns daus de formatge feta, ho acompanyem amb unes figues, ho reguem amb l’oli de la maceració i ho servim a temperatura ambient.

SUGGERIMENT:

Nosaltres hem posat les figues al costat d’acompanyament, però es poden laminar i posar dins el timbal.