Unes postres amb l’essència del porc.

Ingredients:
 • 100 grams de llardons.
 • 175 grams de farina.
 • 50 grams de sucre.
 • La ratlladura de 1/2 llimona.
 • 100 ml. de ratafia o anís.
 • 25 grams de mantega a temperatura ambient.
 • 15 grams de llevat fresc.
 • 1 ou petit.
 • Sal.
 • Oli d’oliva.

Per decorar:

 • Nous ( o pinyons ).
 • Sucre.
 • 1 raig de ratafia.
ELABORACIÓ:

Trinxem els llardons en una picadora i els reservem. En un bol hi posem el sucre junt amb la ratlladura de llimona, la ratafia, la mantega i el llevat i ho treballem amb l’ajuda d’unes barnilles durant 2 minuts. En acabat hi afegim l’ou, la farina i la sal i ho treballem amb les mans durant uns 5 minuts, quan ja veieu els ingredients ben integrats hi posem els llardons i ho treballem 2 minuts més, aquesta massa ha de quedar una mica enganxosa, per tant no afegiu més farina de la indicada. Deixem la massa 1 hora en un lloc sense corrents d’aire fins que dobli el seu volum, passat aquest temps untem amb oli un motlle de 22×18 cms. (van molt bé els motlles metàl.lics d’un sol ús) i amb l’ajuda d’una espàtula hi tirem la massa ja fermentada i la deixem reposar uns 15 minuts. Abans de fornejar-la  hi afegirem unes nous i una mica de sucre per damunt i tirarem un rajolí de ratafia. Escalfem el forn a 180 graus (calor inferior) i fornegem la coca uns 20-25 minuts o fins que la punxem amb un pal de pinxo metàl·lic i surti net.  La deixem refredar una mica abans de menjar.