No ens hem d’estancar amb la famosa quiche Lorraine.

Ingredients:

Per la massa:

 • 125 grs de farina.
 • 50 grs de mantega.
 • 1 ou.
 • 1 cullerada de sal.
 • 1 cullerada de sucre.
 • 1 cullerada de llevat en pols Royal.

Per el farcit:

 • ½ Albergínia
 • 2 ous.
 • 1 botifarró de ceba (morcilla)
 • 125 ml. de crema de llet o bé un iogurt natural.
 • 50 grams de formatge ratllat.
 • Estragó.
 • Sal i pebre.
ELABORACIÓ:

Per fer la massa es barregen tots els ingredients i es treballen fins a obtenir una massa consistent i que no s’enganxi als dits, per aconseguir-ho segurament hi haurem d’afegir una mica més de farina. En acabat posarem la massa mitja horeta a la nevera per que s’endureixi una mica. Per preparar el farcit hem de començar tallant a daus l’albergínia i la saltegem dins una paella amb un fil d’oli, quan estigui a mig coure li traiem la pell al botifarró, l’esmicolem i l’afegim a la paella, quan estigui tot cuit ho reservem dins un bol. Agafem un motllo rodó d’uns 25 cm. de diàmetre, estirem la massa manualment per tota la base i li fem una vora d’un parell de centímetres d’alçada a tot el perímetre. Ara afegim els dos ous al bol on hi tenim l’albergínia, hi tirem la crema de llet, un polsim d’estragó, el formatge ratllat, ho salpebrem i ho barregem fins que quedin els ingredients ben integrats amb els ous. Tirem la barreja del bol a dins del motllo i ho posem al forn a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix durant uns 20 o 25 minuts, ha de quedar ben daurat. Un cop ho hem tret del forn retirem la quiche del motllo i la servim en un plat gran a temperatura ambient.