Molt cremoses i fines de sabor.

Ingredients per unes 20/25 croquetes:
 • 125 grams de bacallà dessalat (sense pell ni espines).
 • 1 ceba.
 • 1 gra d’all.
 • 400 grams de llet.
 • 3 ous.
 • 100 grs. de farina de blat.
 • 50 grs. de maizena.
 • Sal i pebre.
 • Julivert.
 • Oli per fregir.
 • Pa ratllat.
ELABORACIÓ:

Posem la llet en un bol, separem els rovells d’ou de les clares, tirem els rovells al bol i reservem les clares, afegim també les dues farines, sal, pebre i el bacallà. Ho remenem amb les barnilles i ho reservem. Agafem una cassola grossa i hi tirem un raig d’oli, enrossirem a foc baix la ceba i el gra d’all, tot ben picat, i passats uns 10 minuts hi afegim la barreja del bol i ho remenarem tot constantment durant uns 5 minuts i ho pararem quan la massa comenci a espessir, ha de quedar un punt cremosa. Hem de vigilar que el foc no vagi massa fort i de no deixar de remenar o es pot enganxar. Ho posem en un plat i ho deixem refredar un parell d’hores ben bones, si es necessari ho posem a la nevera. Donem forma a les croquetes, les passem per les clares d’ou lleugerament batudes i tot seguit per el pa ratllat. Un cop acabem es fregeixen submergides en oli ben calent.

SUGGERIMENTS:

Si no les heu de consumir totes, ja que en surten una bona colla, es poden congelar abans de fregir.