Un entrant amb doble contrast: dolç i salat amb un interior cremós envoltat de cruixent.

Aquest deliciós entrant, que també es pot servir com a aperitiu o tapa, esta basat en la nostra recepta de brandada de bacallà amb poma caramelitzada.

Ingredients per 4 farcells:
  • Pasta brick (tallada en 4 fulls de 30×30 cm.).
  • 200 grams de bacallà dessalat sense pell ni espines.
  • 1 gra d’all.
  • ½ got d’oli de gira-sol.
  • Cebollí fresc.
  • Sal i pebre.
  • Mel.
ELABORACIÓ:

Posem un cassó petit a foc mig/baix, hi posem el bacallà una mica esqueixat i afegim l’all laminat i l’oli de gira-sol. Quan agafi temperatura ho mantenim a foc baix durant uns 2 o 3 minuts per confitar el bacallà, parem el foc i ho deixem refredar. Posem el bacallà i l’all dins el recipient de la batedora i mentre ho trinxem li anem incorporant poc a poc el oli del cassó on hem confitat el bacallà.  A partir d’aquí hem d’anar observant que la textura ens quedi cremosa i espessa, tan pot ser que no faci falta posar tot l’oli com que ens quedi massa espès, en aquest cas podem afegir oli cru, que si ho preferim pot ser d’oliva. Quan tenim la textura desitjada ho tastem i ajustem de sal i pebre i ho reservem. Estenem els fulls de pasta brick i posem brandada al centre de cada full, anem fent plecs cap al mig fins a formar un farcell quadrat i ens ajudem d’unes fulles de cebollí per embolicar-ho com si fos un regal. Posem els 4 farcells en una safata folrada amb paper cuisson i ho fornegem a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix durant uns 15 minuts o fins que es vegi ben daurat. Ho retirem del forn i ho servim amb un raig de mel per damunt de cada farcell.