Un plat contundent sota l’aparença d’un entrant.

Hem fet una petita variació del nostre timbal d’albergínia i ho hem rematat posant-lo una estona al forn.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 albergínies (en aquest cas blanques i negres).
  • 8 talls de formatge tipus gruyère o emmental
  • Alfàbrega fresca.
  • 2 tomàquets vermells (forts).
  • 4 Figues fresques.
  • Sal.
ELABORACIÓ:

Tallem les albergínies a rodanxes de mig centímetre i les posem amb aigua i sal un mínim de ½ hora. Passat aquest temps les escorrem, les passem per la planxa amb una mica d’oli fins que quedin cuites i daurades per els dos costats i  les posem damunt de paper absorbent. Posem paper de forn en una safata i passem a fer el primer milfulls.  Amb l’ajuda d’un motllo d’acer inoxidable (en aquest quadrat) fem una primera capa d’albergínia, al damunt hi posem una capa de figues laminades i seguidament una capa de formatge. A continuació fem una nova capa d’albergínia, posem els tomàquets a rodanxes, unes fulles d’alfàbrega, un altre pis d’albergínia, un altre de formatge i ja podem retirar el motllo. Fem els altres tres milfulls i ho posem tot al forn a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix fins que es vegi el formatge ben fos. Un cop acabat ho posem al plat amb l’ajuda d’una espàtula i ho servim ben calent.