Dona molt poca feina i molt rendiment.

Ingredients per a 4 persones:
 • 1 conill sencer (amb el fetge i sense el cap).
 • Raig de cervesa o vi blanc.
 • 2-3 branques de romaní fresc.
 • ½ llimona.
 • 2 culleradetes de pebre negre.
 • Sal.
 • Oli d’oliva.
 • Cordill per rostits.
 • 4 broquetes d’acer inoxidable.
Per acompanyar:
 • Patates.
 • Naps.
ELABORACIÓ:

Normalment els conills ja venen nets i sense òrgans interns quan els comprem i per tant, per començar a preparar aquesta recepta, posarem el fetge, la llimona i les branques de romaní dins de la cavitat on hi anaven els òrgans (imatge n.1). Seguidament ho lligarem amb el cordill de fer rostits i procurarem que ens quedi tot ben tancat (imatge n.2) per evitar que durant la cocció ens surtin els ingredients que hem posat al interior, així aconseguim que el conill no ens quedi sec per dins a part d’aportar aromes i sabors.

Per que el conill ens quedi ben rostit per dins i cruixent per fora hem d’evitar que toqui la safata a on hi posarem la guarnició i per això agafarem 4 broquetes d’acer inoxidable i les clavarem al conill (dibuix n.3), hem de procurar que l’extrem de les broquetes queda fora del conill i ens serveix de suport(imatge n.4) per poder-lo mantenir elevat. Un cop tenim les broquetes clavades fem una barreja dins un bol amb un raig l’oli, la sal i el pebre i en acabat untem tot el conill. Agafem una safata de forn que sigui ben fonda i posem les patates tallades a trossos i els naps tallats a tires escampats per tota la base, hi tirem un bon raig d’oli, el vi o la cervesa, ho salpebrem i ja podem posar el conill en diagonal procurant que els extrems de les broquetes reposin damunt dels laterals de la safata deixant-lo elevat respecte les patates (imatge n.5).

Seguidament ja ho podem fornejar a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix (i si pot ser amb ventilador) durant una hora/hora i mitja, depèn del pes del animal, però en qualsevol cas hem de veure la pell ben torradeta. Un cop el tenim ben cuit ho retirem tot del forn, retirem les broquetes i el cordill del conill, el tallem a quarts i ja el podem servir acompanyat amb les patates i el nap.

SUGGERIMENTS:
 • Si som molta colla a dinar aquest conill deixa un bon espai lliure a la safata del forn i nosaltres hem aprofitat per posar-hi un pollastre empalat. El temps de cocció no varia i tenim les dues peces fetes alhora.
 • Es un plat ideal per acompanyar-lo amb un bon allioli.