Per a cuiners principiants però amb un aspecte molt professional.

Ingredients per unes 8 o 10 persones:
  • 5 pomes.
  • 270 grams de llet.
  • 200 grams de sucre.
  • 240 grams de farina.
  • 4 ous.
  • Essència de vainilla o canyella.
  • Motllo de 20 centímetres de diàmetre de paper d’alumini.
Per decorar:
  • Cireres en almívar.
  • Melmelada de préssec o albercoc per pintar.
ELABORACIÓ:

Reservem una poma per la decoració final i les altres 4 les pelem i les tallem a trossos. Aquesta recepta es pot fer amb un robot de cuina o bé una batedora elèctrica, en qualsevol cas posarem els trossos de poma junt amb els altres ingredients dins el recipient de la batedora o del robot de cuina. Ho trinxem tot fins que ens quedi ben cremós,  homogeni i sense trossos de poma i ho tirem a dins del motllo. Agafem la poma que hem reservat, la laminem sense pelar-la i la repartim per damunt del pastis delicadament per que no s’enfonsi dins la massa, tot fent un espiral tal com es veu a la imatge. Seguidament ho fornegem a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix durant una hora. Hem de tenir en compte que hem escollit un motlo de 20 cm amb una bona profunditat i per això triga una hora en quedar cuit, però si escollim un motllo amb un diàmetre superior ens quedarà menys gruixut i per tant es cuinarà en menys temps, cal anar-lo punxant per saber quan està ben cuit de dins. Un cop tenim el pastís cuit el retirem del forn, el deixem refredar, el decorem amb les cireres i el pintem amb la melmelada. Quan el pastís estigui ben fred trenquem el motllo fent talls als laterals fins a deixar-lo al descobert i el traslladem a un plat on ja es podrà servir.