Un acompanyament que dona color a qualsevol plat.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 patates mitjanes (del bufet)
  • 4 patates mitjanes (Morades).
  • 4 talls de cansalada curada.
  • Un rajolí de llet.
  • Sal i Pebre.
  • Oli.

Per decorar:

  • Cebollí fresc.
  • Boles de pebre rosa.
  • Avellanes torrades.
ELABORACIÓ:

Aquest plat es un acompanyament ideal per a carns, si ho volguéssim acompanyar amb peix no hi posarem la cansalada. Per fer la presentació jugarem amb el color violeta de la patata morada i el color blanc de la del bufet, per tant farem tota l’elaboració de les dues patates per separat i així evitarem que es barregin els colors.

Començarem bullint les patates netes amb pell i tot, les anem punxant amb un ganivet per veure si estan fetes per dins i un cop cuites les escorrem. Quan anem a pelar-les les tallem emportar-nos una mica de pell i polpa ja que amb això farem el cruixent més tard. Farem un parell de talls de cruixent per persona i la resta de patates les pelem completament i les posem a trossos dins el recipient de la batedora elèctrica junt amb un rajolí d’oli d’oliva. Afegim sal i pebre i ho trinxem fins que quedi cremós, si ens queda massa espès  haurem d’afegir una mica de llet per acabar d’afinar-ho. Un cop tenim els dos purés fets, els reservem.

Posem un cassó amb un dit d’oli a foc fort , quan estigui ben calent submergim les peles de patata que teníem reservades i les fregim fins que quedin ben rosses. Les retirem del foc, les posem damunt de paper absorbent i seguidament posem els talls de cansalada al cassó i els cuinem uns segons fins que quedin daurats i un xic cruixents.

Muntem el plat posant els dos pures separats i al damunt hi repartim la cansalada i les peles de patata cruixent. Ho podem decorar amb cebollí fresc i boles de pebre rosa o bé avellanes torrades.