No t’immagines quants en pots arribar a menjar.

Ingredients per uns 15-20 farcellets:
 • 10-12 fulles de col.
 • 250-300 grams de carn picada.
 • 6 xampinyons.
 • 1 ou.
 • 1 llesca de pa sucada amb llet.
 • Sal i pebre.
 • 1 polsim de canyella (opcional).
 • 1 culleradeta de comí en gra (opcional).
 • 1 cullerada de sucre.
 • 300-400 grams de conserva de tomàquet natural triturada.
 • Raig de whisky/xerès sec/brandi.
 • Aigua o un brou suau.
 • Llorer.
 • 1 gra d’all.
 • Ceba.
 • 2 cullerades de farina.
 • Julivert.
ELABORACIÓ:

En un bol hi barregem la carn picada, els bolets trossejats, 1 ou batut, una llesca de pa sucada amb llet i esmicolada, sal, pebre, un xic de canyella i comí. Ho treballem amb les mans fins que quedi tot ben barrejat (imatge 1) i ho reservem.

Seqüència farcells de col

Agafem les fulles de col ben netes i senceres, les escaldem uns 5 minuts en aigua bullent, les posem a escórrer i un cop fredes els hi traiem la tija dura que tenen al mig. Seguidament les estenem, els hi posem una porció de farcit en un lateral i les cargolem fins a formar un farcell (imatge 2). Enfarinarem lleugerament els farcells, els posem en una paella a foc mig amb una mica d’oli fins que es vegin una mica enrossits (imatge 3) i ja els podrem posar a la cassola on farem la cocció final. A la paella on hem enrossit els farcells hi tirem una ceba picada, l’all, la fulla de llorer i ho cuinem a foc mig fins que la ceba comenci a agafar color, afegim el tomàquet triturat, la sal, el sucre, el pebre, un raig de licor i ho cuinem a foc suau uns 10 minuts més. Quan ja estigui mig cuit ho afegim a la cassola on hi ha els farcells passant-ho per un colador xinès i ho posem a foc baix durant uns 20-30 minuts. De tant en tant sacsegem la cassola per assegurar-nos que els farcells no s’enganxin i si queden curts de líquid podem afegir aigua o una mica de brou lleuger. En acabat rectifiquem de sal, afegim el julivert picat i ho servim calent.