L’anomenem així per la rapidesa i facilitat en que es prepara i s’atipa a un regiment.

Per fer aquest plat es poden utilitzar llenties cuites del supermercat o de la botiga del barri, però la llentia es una llegum molt fàcil de coure a casa, ja que no ens cal ni olla a pressió, ni una llarga cocció.

Nosaltres l’hem cuit a casa i hem escollit la llentia caviar, fosca, petita i molt gustosa, ja que ajuda a millorar aquest plat. Aquesta cassola es molt fàcil d’elaborar i permet fer-ne molta quantitat, amb la qual cosa podem alimentar molta gent o tenir-ne per uns quants àpats.

Ingredients per a 4 persones:
 • 500 grams de llenties cuites.
 • 1 pebrot verd.
 • 1 xoriç tendre d’uns 200 grams.
 • 1 ceba.
 • 2 pastanagues.
 • 2 carxofes.
 • 6 xampinyons.
 • 100 grams de col (opcional).
 • Oli d’oliva.
 • Sal i pebre.
 • Aigua o brou vegetal.
 • 1 fulla de llorer.
ELABORACIÓ:

Posem una cassola a foc suau, hi tirem un raig d’oli, la ceba i el pebrot tallats a daus, les carxofes netes i tallades a octaus i ho cuinem durant uns 5 minuts. Afegim les pastanagues tallades a rodanxes, els xampinyons tallats a quarts, la col laminada, el xoriç pelat i esmicolat i ho cuinem uns 10 minuts més. Afegim les llenties cuites, la fulla de llorer i també hi tirem el brou o l’aigua fins a cobrir-ho tot, salpebrem i ho deixem fent xup-xup uns 15 minuts. En acabat ja ho podem servir, tenint en compte que queda millor fet el dia abans, llavors només ens cal escalfar-ho bé abans de servir.

SUGGERIMENTS:

Es pot acompanyar d’unes torradetes amb mantega, combinen molt bé amb qualsevol potatge.