L’anomenem així per la rapidesa i facilitat en que es prepara i s’atipa a un regiment.

Per fer aquest plat es poden utilitzar llenties cuites del supermercat o de la botiga del barri, però la llentia es una llegum molt fàcil de coure a casa, ja que no ens cal ni olla a pressió, ni una llarga cocció.

Nosaltres l’hem cuit a casa i hem escollit la llentia caviar, fosca, petita i molt gustosa, ja que ajuda a millorar aquest plat. Aquesta cassola es molt fàcil d’elaborar i permet fer-ne molta quantitat, amb la qual cosa podem alimentar molta gent o tenir-ne per uns quants àpats.

Ingredients per a 4 persones:
 • 500 grams de llenties cuites.
 • 1 pebrot verd.
 • 1 xoriç tendre d’uns 200 grams.
 • 1 ceba.
 • 2 pastanagues.
 • 2 carxofes.
 • 6 xampinyons.
 • 100 grams de col (opcional).
 • Oli d’oliva.
 • Sal i pebre.
 • Aigua o brou vegetal.
 • 1 fulla de llorer.
ELABORACIÓ:

Posem una cassola a foc suau, hi tirem un raig d’oli, la ceba i el pebrot tallats a daus, les carxofes netes i tallades a octaus i ho cuinem durant uns 5 minuts. Afegim les pastanagues tallades a rodanxes, els xampinyons tallats a quarts, la col laminada, el xoriç pelat i esmicolat i ho cuinem uns 10 minuts més. Afegim les llenties cuites, la fulla de llorer i també hi tirem el brou o l’aigua fins a cobrir-ho tot, salpebrem i ho deixem fent xup-xup uns 15 minuts. En acabat ja ho podem servir, tenint en compte que queda millor fet el dia abans, llavors només ens cal escalfar-ho bé abans de servir.

SUGGERIMENTS:

Es pot acompanyar d’unes torradetes amb mantega, combinen molt bé amb qualsevol potatge.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email