Que no us faci por menjar aquest bolet cru, es molt més bo del que imagineu.

Ingredients per a 4 persones:

 • 4 xampinyons grossos (En aquest cas Portobello).
 • Sal, pebre.
 • Oli d’oliva aromatitzat (pebre, llorer, tòfona, romaní).
 • Boles de pebre rosa.
 • Festucs i avellanes.
 • Farigola fresca.
 • Suc de mitja llimona.
 • Parmesà ratllat.
 • Mini pebrots vermells o bitxo fresc (dolç o picant).
ELABORACIÓ:

Aquest plat es un contrast de sabors on intervé l’acidesa de la llimona, l’aroma de les herbes i les boles de pebre junt amb un bon oli aromatitzat, tan comú i fàcil de trobar avui dia. Si tenim un oli aromatitzat a casa es interessant conèixer bé com combina amb els altres ingredients, ja que si domina massa podem esguerrar el plat. Si creiem que es molt fort el podem rebaixar amb oli d’oliva normal.

Per preparar aquest carpaccio començarem netejant bé els bolets. Utilitzarem preferentment un drap i/o pinzell, hem d’evitar passar-los per aigua ja que l’absorbirien i com que ens els volem menjar sense coure l’aigua els podria estovar. Els laminem a talls ben fins i ja els podem posar en el plat a on els servirem. Agafem un bol i hi posem el suc de llimona junt amb la mateixa quantitat d’oli, afegim les boles de pebre, ho remenem, ho tirem per damunt dels bolets i també hi escampem la farigola, el parmesà, les rotllanes de pebrot, els fruits secs una mica esmicolats, la sal i el pebre. Un cop llest ja es pot servir.

SUGGERIMENT:
 • En comptes de xampinyons podem fer-ho amb ceps, son més cars però també molt més gustosos.
 • També admet uns encenalls de pernil salat.