Les dolces carbasses de cacauet poden tenir la mida ideal per fer aquesta recepta.

Ingredients per a 2 persones:
  • 1 carbassa sencera petita tipus cacauet (1 quilo aprox.)
  • ½ albergínia.
  • ½ pebrot vermell.
  • 1 ceba.
  • 2 ous.
  • Julivert.
  • Sal, pebre, oli.
ELABORACIÓ:

1- Netegem la carbassa, la tallem per la meitat de dalt a baix i buidem la zona on hi ha les llavors deixant-la ben neta, ja que es on posarem el farcit . La posem dins una olla coberta amb aigua i una mica de sal i la fem bullir. L’anirem punxant amb un ganivet i quan ja la veiem cuita (pot trigar uns 30 minuts) la retirem de l’olla i l’escorrem amb la pell cap amunt perquè expulsi l’aigua.

2- Tallem totes les verdures a daus i les saltegem en una paella amb un bon raig d’oli. Quan estiguin ben cuites les salpebrem i les reservem.

3- En una safata de forn posem les carbasses amb la pell a la part inferior. Les omplim amb el farcit, deixem un espai per l’ou en mig de la samfaina i hi posem una clara d’ou a cada carbassa. Posarem el rovell més tard ja que ens agrada que quedi una mica cru, si no ho volem així ja hi podrem posar tot l’ou. Posem la safata al forn a 200 graus amb escalfor inferior i quan es vegi la clara d’ou cuita obrim el forn i posem un rovell damunt de cada clara. Ho tornem a posar al forn i en un parell de minuts ja tindrem els rovells al punt, ho retirem, tirem una mica de julivert picat per damunt i ja ho podem servir.

SUGGERIMENTS:

Una carbassa es pot farcir amb moltes combinacions de carns, verdures o formatges. Nosaltres també la hem fet farcida de carn i bolets.