Hem practicat la cuina d’aprofitament per fer un clàssic del receptari tradicional.

Ens hem plantejat de fer aquest plat en trobar-nos que ens havien quedat a la nevera uns pebrots escalivats amb xoriç i unes tortites de blat de moro. Per fer ous al plat va bé tenir recipients individuals aptes per anar al forn. N’hi ha d’acer inoxidable o també, com es el nostre cas, de fang cuit.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 ous.
  • 4 tortites.
  • 4 talls de bacó.
  • Pebrots escalivats (nosaltres en teníem de saltejats amb un tros de xoriç i all).
  • Xampinyons.
  • Sal i pebre.
  • 4 recipients individuals aptes per al forn.
ELABORACIÓ:

1- Posem una tortita dins de cada recipient individual, damunt de la tortita posarem el pebrot escalivat (si no en tenim podem saltejar-lo en una paella en un moment), el tall de bacó enroscat i els xampinyons. Hem de tenir cura de deixar un espai lliure a la part central per posar l’ou.

2- Posem l’ou en l’espai que li hem reservat, ho salpebrem i ja ho podem fornejar a 180 graus. Es important seleccionar escalfor inferior, ja que ens convé que el rovell del ou no quedi massa fet. En uns 10 minuts hem de veure la clara quallada, retirem els ous del forn i ja els podem servir. Per gaudir d’aquest plat es bo tenir pa per sucar.

SUGGERIMENTS:

Nosaltres hem aprofitat que ens havien sobrat tortites i pebrots escalivats, però aquest plat admet gairebé qualsevol ingredient. Podem posar-hi, pèsols, espàrrecs verds, tomàquet, unes rodelles de xoriç, de botifarró o unes salsitxes.