Un pastís que sorprèn per la seva massa salada amb un farcit dolç.

Ingredients:

Per la massa:

 • 125 grams de farina.
 • 50 grams de mantega.
 • 1 ou.
 • 1 pessic de sal.
 • 2 cullerades de sucre.
 • 1 cullerada de llevat en pols Royal.

Per el farcit:

 • 100 grams de nous pecanes crues (reservem unes 12 nous per decorar).
 • 2 ous.
 • 75 grams de mel.
 • 25 grams de mantega .
 • 40 grams de sucre morè.
 • 1 culleradeta  d’extracte de vainilla.
 • Motllo de 20 centímetres de diàmetre.
ELABORACIÓ:

1- Barregem tots els ingredients de la massa i els treballem fins a obtenir una massa consistent i que no s’enganxi als dits, per aconseguir-ho segurament hi haurem d’afegir una mica més de farina. Només si fa molta calor posarem la massa mitja horeta a la nevera per que s’endureixi una mica, si es hivern no cal.

2- Barregem tots els ingredients del farcit dins un bol (excepte les nous) i ho treballem amb l’ajuda d’una batedora elèctrica. Reservem una dotzena de nous (que utilitzarem per decorar) i la resta l’afegim a la barreja del farcit, ho trinxarem una mica amb la batedora però sense passar-nos, així trobarem la textura cruixent dels trossets de nou.

Pastís de nous pecanes amb mel

3- Agafem la massa i l’estenem dins un motlle d’uns 20 centímetres de diàmetre procurant de que quedi coberta tota la base i uns 3 centímetres de paret.

4- Tirem la barreja del farcit a dins del motllo, escampem per damunt les nous que tenim reservades i ho posem al forn a 175 graus amb escalfor a dalt i a baix durant uns 40-45 minuts, ha de quedar ben daurat.

SUGGERIMENTS:

Es pot fer perfectament amb nous normals. No ho hem provat, però segurament també pot quedar bé amb avellanes.