Una de les infinites maneres de fer un acompanyament amb patates.

Les patates son un acompanyament ideal per a molts plats, però fugint de la temptació de fer-les fregides, hi ha infinitat de receptes com per exemple els xips de patata al forn, amb sàlvia i mantega, laminades amb herbes o bé aquestes patates aixafades.

INGREDIENTS:
  • 6 patates de mida mitjana.
  • 25 grams de mantega.
  • Herbes fresques (Romaní, farigola).
  • Mostassa en gra.
  • Sal i Pebre.
ELABORACIÓ:

1- Rentem bé les patates amb pell i les posem a bullir. Per saber si estan cuites les podem anar punxant amb un ganivet i quan aquest es clavi fàcilment ja les tenim al punt. També les podem fer al microones en un plat fondo amb un dit d’aigua, les posem a potència màxima durant uns 5 minuts i passat aquest temps els hi donem la volta i les cuinem 5 minuts més. En aquest cas també les podem anar punxant amb un ganivet per saber si estan fetes per dins.

2- Posem paper cuisson damunt d’una safata de forn, hi posem les patates i amb l’ajuda d’un got o bé una tassa pressionem amb cura damunt de la patata fins que es trenqui i quedi una mica aixafada (com a la foto).

3- Picolem les herbes, les barregem amb un grapat de grans de mostassa, la mantega, un raig d’oli d’oliva, la sal i el pebre. Escampem la barreja damunt de les patates i posem la safata al forn, ho gratinem durant uns 5 minuts i ja ho podem servir.