Més lleugeres que les fregides.

INGREDIENTS:
  • 4 patates.
  • 2 grans d’all.
  • Julivert.
  • Sal / Pebre.
  • 1 raig d’oli.
  • Formatge ratllat.
ELABORACIÓ:

Pelem (o no) les patates i les tallem amb un bon ganivet o amb mandolina a rotllanes ben primes (uns 2 mm. de gruix). En un bol gran posem els alls i el julivert amb una mica de sal i ho trinxem amb l’ajuda d’una mà de morter. Afegim un rajolí d’oli i el pebre, posem les patates i remenem amb una espàtula de tal manera que les patates quedin ben impregnades. Posem paper apte per forn en una safata i estenem les patates pel damunt. Hi tirem una mica de formatge ratllat i ja ho podem fornejar a 180-190 graus (forn + grill si pot ser) durant uns 20 minuts o fins que estiguin daurades.

SUGGERIMENTS:

La maceració es pot fer amb alguna altra espècia o condiment. Com ara bitxo sec picant, orenga, romaní o farigola.