Les magdalenes ben morenes de cacau.

Si volem que aquesta recepta ens surti bé es molt important dedicar el temps necessari a blanquejar la barreja dels ous i el sucre. Per aconseguir-ho, cal treure els ous de la nevera per que estiguin a temperatura ambient, també es recomanable utilitzar una batedora elèctrica amb l’accessori de les barnilles, o bé fer-ho amb un robot de cuina, ja que haurem d’estar uns 10 minuts batent la barreja i això pot ser esgotador si ho fem a mà.

Ingredients per unes 12 magdalenes:

 • 180 grams de farina de força.
 • 30 grams de cacau pur en pols.
 • 125 grams de llet.
 • 125 grams d’oli d’oliva verge.
 • 2 ous.
 • 125 grams de sucre.
 • 1/2 sobre de llevat en pols.

Per decorar:

 • Ametlla laminada.
 • Xocolata de tauleta.

Altres:

 • Motllo per a magdalenes.
 • Papers de magdalena.
Motlle magdalenes
Paper magdalena

ELABORACIÓ:

1- Començarem posant el sucre i els ous (a temperatura ambient) dins d’un bol i ho comencem a batre amb les barnilles elèctriques. Quan portem uns 3 o 4 minuts batent la barreja anirem afegint molt lentament l’oli sense deixar de batre. Seguidament afegirem també la llet molt poc a poc i sense deixar de batre la barreja. Tot el procés pot durar uns 10 minuts.

2- Afegim la farina tamisada, el cacau en pols i també el llevat a la barreja del bol. Ho tornem a batre tot amb les barnilles durant un parell de minuts més i finalment ho deixem reposar un mínim d’una hora dins la nevera.

3- Agafem el motlle de fer magdalenes i posem un paper dins de cada orifici del motlle. Omplim cada paper de magdalena aproximadament fins a ¾ de la seva capacitat i posem un tros de xocolata de tauleta i una mica d’ametlla laminada per damunt de cadascuna.

4- Preparem el forn a 200 graus amb escalfor a dalt i abaix i hi posem la safata de les magdalenes. Per anar bé haurien d’anar pujant i en uns 15 o 20 minuts ja estaran fetes. Un cop cuites les retirem del motlle i finalment les deixem refredar.

Si t’agraden les magdalenes tasta també la recepta de magdalenes d’oli d’oliva.