Les magdalenes ben morenes de cacau.

Si volem que aquesta recepta ens surti bé es molt important dedicar el temps necessari a blanquejar la barreja dels ous i el sucre. Per aconseguir-ho, cal treure els ous de la nevera per que estiguin a temperatura ambient, també es recomanable utilitzar una batedora elèctrica amb l’accessori de les barnilles, o bé fer-ho amb un robot de cuina, ja que haurem d’estar uns 10 minuts batent la barreja i això pot ser esgotador si ho fem a mà.

Ingredients per unes 12 magdalenes:

 • 180 grams de farina de força.
 • 30 grams de cacau pur en pols.
 • 125 grams de llet.
 • 125 grams d’oli d’oliva verge.
 • 2 ous.
 • 125 grams de sucre.
 • 1/2 sobre de llevat en pols.

Per decorar:

 • Ametlla laminada.
 • Xocolata de tauleta.

Altres:

 • Motllo per a magdalenes.
 • Papers de magdalena.

Motlle magdalenes

Paper magdalena

ELABORACIÓ:

1- Començarem posant el sucre i els ous (a temperatura ambient) dins d’un bol i ho comencem a batre amb les barnilles elèctriques. Quan portem uns 3 o 4 minuts batent la barreja anirem afegint molt lentament l’oli sense deixar de batre. Seguidament afegirem també la llet molt poc a poc i sense deixar de batre la barreja. Tot el procés pot durar uns 10 minuts.

2- Afegim la farina tamisada, el cacau en pols i també el llevat a la barreja del bol. Ho tornem a batre tot amb les barnilles durant un parell de minuts més i finalment ho deixem reposar un mínim d’una hora dins la nevera.

3- Agafem el motlle de fer magdalenes i posem un paper dins de cada orifici del motlle. Omplim cada paper de magdalena aproximadament fins a ¾ de la seva capacitat i posem un tros de xocolata de tauleta i una mica d’ametlla laminada per damunt de cadascuna.

4- Preparem el forn a 200 graus amb escalfor a dalt i abaix i hi posem la safata de les magdalenes. Per anar bé haurien d’anar pujant i en uns 15 o 20 minuts ja estaran fetes. Un cop cuites les retirem del motlle i finalment les deixem refredar.

Si t’agraden les magdalenes tasta també la recepta de magdalenes d’oli d’oliva.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email