Per tenir un entrant xinès sense fer cap trucada.

Ingredients per fer 15 rotllets:
 • 5 fulles de pasta filo.
 • 125 grams de carn picada de porc ( millor si es passada dos cops per la picadora).
 • 50 grams de col blanca.
 • 50 grams de col llombarda.
 • 10 grams de bambú en conserva o bé de brots de soja.
 • 1 pastanaga.
 • Oli d’oliva.
 • Oli de gira-sol per fregir.
Ingredients per a la salsa agredolça:
 • 60 grs. de sucre.
 • 25 grs. de vinagre blanc.
 • 60 grs. d’aigua.
 • 30 grs. de salsa de soja (Kikkoman).
 • 15 grs. de quètxup.
 • 5 grs. de Maizena.
ELABORACIÓ DE LA SALSA:

Comencem per preparar la salsa ja que aquesta necessita refredar-se almenys una hora abans de ser servida. Posem tots els ingredients de la salsa en un cassó a foc suau i ho anem remenant fins que arribi a bullir. Ràpid veurem que la salsa agafa una textura cremosa, la retirem del foc i la posem en un bol on es pugui anar refredant durant almenys una hora.

ELABORACIÓ DELS ROTLLETS:

Tallem totes les verdures i hortalisses a tires primes i les reservem. Posem un cassó a foc mig amb un raig d’oli i posem la carn a coure uns 5 minutets, nosaltres demanem a la carnisseria que ens la passin dos cops per la picadora, ja que un cop queda cuita s’esmicola i es barreja millor amb els altres ingredients. Reservem la carn en un bol i tirem els altres ingredients al cassó a foc fort amb un raig d’oli, ho mantenim amb el foc ben viu i sense deixar de remenar durant un màxim de 2 minuts, ha de quedar un punt cruixent. Retirem les verdures del foc i les afegim al bol on hi tenim la carn, ho barregem i ho reservem.

La pasta filo es pot comprar a làmines o en rull, en qualsevol cas agafem tot l’ample de la peça i en fem tires d’uns 15 centímetres d’amplada. Posem cada tira damunt d’una superfície plana i en un dels extrems hi posem una cullerada generosa del farcit, fem dos plecs longitudinals, ho enrotllem com es veu en el dibuix i amb els dits mullats amb una mica d’aigua, ho segellem. Seguidament ja es poden fregir submergits en oli ben calent, un cop daurats es deixen una estona damunt de paper absorbent i ja es poden servir acompanyats amb la salsa.

SUGGERIMENTS:
 • Es poden fer també amb pasta bric.
 • Els rotllets fregits absorbeixen molt d’oli, si es vol evitar passar per la fregidora es poden fer al forn, tot i que queden molt eixuts.