Un entrant molt refrescant.

Ingredients per uns 18 canelons:
 • 1 paquet de 18 canelons pre-cuits.
 • 2 ous durs.
 • 200 grams de  surimi ( unes 8 barres llargues).
 • 2 llaunes de tonyina en conserva (escorregudes d’oli).
 • 15 /20 tàperes.
 • 10 olives negres.
 • 2 cullerades de maionesa.
 • 2 cullerades de iogurt natural (cremós).
 • 1 culleradeta d’anet (fresc o sec).
 • Sal.

Per decorar:

 • ½ pebrot verd.
 • ½ pebrot vermell.
 • ½ ceba.
 • Raig d’oli d’oliva.
 • Rajolí de vinagre blanc ( o un raig de llimona).
 • Sal.
 • Pebre.
 • Sèsam negre.
ELABORACIÓ:

1- Posem les plaques dels canelons en aigua calenta l’estona que recomani el fabricant.

2- Mentre tenim les plaques en remull posem dins la picadora la resta d’ingredients del farcit junt amb les dues cullerades de maionesa i de iogurt i ho trinxem una mica. A nosaltres ens agrada que trobar-hi la textura de les olives i les tàperes, però si es vol més cremós es pot tenir més temps dins la picadora.

3- Un cop tenim a punt les plaques de canelons les escorrem i les estenem damunt la superfície de treball, repartim el farcit per les plaques i les cargolem. Seguidament ja podem posar els canelons a  la safata on ja els servirem.

4- Preparem la decoració tallant a daus petits el pebrot verd, el pebrot vermell i la ceba. Ho posem en un recipient, ho salpebrem i ho amanim amb un raig d’oli d’oliva generós i un rajolí de vinagre. Ho remenem bé i ho escampem per damunt dels canelons junt amb unes llavors de sèsam negre.

SUGGERIMENTS:

Si no volem fer la decoració amb els pebrots, els podem decorar amb olives tallades per la meitat, anet sec i una mica de salsa rosa, com els de la nostra recepta de canelons freds amb salsa rosa. Si els volem ben fresquets els podem tenir a la nevera fins a l’hora de servir-los.