Per variar dels canelons de Nadal.

Ingredients per 18 canelons:
 • 1 paquet de 18 plaques de canelons pre-cuites.
 • 2 ous durs.
 • 200 grams de  surimi ( unes 8 barres llargues).
 • 2 llaunes de tonyina en conserva (escorregudes d’oli).
 • ¼  de pebrot vermell.
 • 10 olives negres.
 • 2 cullerades de maionesa.
 • 2 cullerades de iogurt natural cremós.
 • Sal.

Per decorar:

 • Salsa rosa (Maionesa+quètxup+whisky+ratlladura de taronja).
 • Olives negres.
 • Anet (fresc o sec).
 • Sèsam negre.
ELABORACIÓ:

1- Posem les plaques dels canelons en aigua calenta l’estona que recomani el fabricant.

2- Mentre tenim les plaques en remull posem dins la picadora la resta d’ingredients del farcit junt amb les dues cullerades de maionesa i de iogurt i ho trinxem una mica. A nosaltres ens agrada que trobar-hi la textura de les olives i el pebrot, però si es vol més cremós es pot tenir més temps dins la picadora.

3- Un cop tenim a punt les plaques de canelons les escorrem i les estenem damunt la superfície de treball, repartim el farcit per les plaques i les cargolem.

4- Posem els canelons damunt la safata on ja els servirem, els decorem amb olives negres tallades per la meitat, una mica de salsa rosa i tirem un polsim d’anet i de sèsam negre per damunt. Si els volem ben fresquets els podem tenir a la nevera fins a l’hora de servir-los.

SUGGERIMENTS:

Si no volem fer la decoració amb la salsa rosa, podem fer una vinagreta de pebrots i ceba picats com els de la nostra recepta de canelons freds amb vinagreta de pebrots. Si els volem ben fresquets els podem tenir a la nevera fins a l’hora de servir-los.