Un entrant vistós i amb sabor a tador.

Ingredients per a 4 persones:
  • 750 grams de patata (si és de la varietat del bufet, millor).
  • 250 grams de rossinyols.
  • Sal.
  • Pebre.
  • 35 grams de mantega.
  • Llet (opcional).

Per la salsa verda:

  • 20 grams de fulles de juliverd fresc.
  • Oli d’oliva.
  • Gra d’all.
  • 10 grams d’avellanes torrades.
ELABORACIÓ:

1- Posem un cassó amb aigua i sal al foc i fem bullir les patates amb pell durant uns 20 minuts, si les punxem i veiem que ja estan cuites les podem treure abans, tot depèn de la mida de les patates.

2- Un cop tenim les patates cuites les deixem refredar, les pelem i les posem a trossos dins el recipient de la batedora elèctrica, o si en tenim, del robot de cuina. Hi afegim la mantega, ho salpebrem i ho trinxem fins que ens quedi una barreja ben cremosa. Si veiem que ens queda un puré espès hi podem afegir una mica de llet per donar-li cremositat.

3- Posem les avellanes, el julivert, el grà d’all, un pessic de sal i un bon raig d’oli d’oliva dins d’un recipient no massa gran però que ens hi entri la batedora elèctrica. Ho batem fins que ens quedi una salsa no massa espessa, si veiem que queda pastosa hi podem afegir una mica més d’oli.

4- Netegem els bolets i els saltegem en una paella amb una mica d’oli a foc fort fins que deixin anar tota l’aigua, en menys de 2 minuts ja estaran ben cuits.

5- Per presentar el plat agafarem un got de vidre no massa alt, farem una base de crema de patata, seguidament farem una capa fina de salsa verda, tornarem a posar crema de patata i ho rematarem posant els bolets al damunt de tot. Aquest plat es pot menjar a la temperatura que ens vingui de gust, ja que queda igual de bé en calent, tebi o fred.

SUGGERIMENTS:

Per que ens quedi una crema ben gustosa recomanem agafar patates de qualitat i evitem les que normalment utilitzem per fregir. Nosaltres hem utilitzat la varietat del bufet blanca.