Es com una truita sense ous, però molt ben acompanyada.

Ingredients per 2 rostis:
  • 2 patates mitjanes.
  • 6 ous de guatlla.
  • 1 ceba mitjana.
  • 100 grams de sobrassada.
  • Oli d’oliva.
  • Sal i pebre.
  • Cebollí fresc.
ELABORACIÓ:

1- Pelem les patates, les ratllem i les deixem una estona dins un colador per que deixin anar l’aigua. Podem pressionar amb les mans per ajudar a que les patates ratllades deixin anar tota l’aigua possible.

2- Posem les patates ratllades ben escorregudes dins un bol junt amb la ceba tallada a daus petits, ho salpebrem, ho barregem i ho separem en dues porcions.

3- Necessitarem una paella antiadherent d’uns 20 centímetres per donar forma als rostis. La posem a foc mig amb un raig d’oli i escamparem una porció de patates ratllades al interior. Amb una espàtula de fusta ho anirem compactant i donant-li forma rodona i plana, ho tenim al foc uns 3 minuts i comprovarem que la patata va alliberant la fècula i ens queda tot d’una peça. Passats els 3 minuts li donem la volta i ho tenim al foc 3 minuts més.

4- Quan tenim els 2 rostis de patata preparats, cobrim una safata de forn amb paper cuisson i posem els rostis damunt. Ho fornegem a 180 graus amb escalfor inferior i ventilador durant uns 5 minuts o fins que es vegin els rostis daurats.

5- Ho retirem un moment del forn, escampem la sobrassada per tot el voltant del rosti reservant un espai al centre a on hi posarem els ous de guatlla. Ho tornem a posar al forn i ho deixarem coure fins que es vegin els ous cuits al gust, en 2 o 3 minuts ja haurien d’estar al punt.

6- Un cop ho tenim cuit ho retirem del forn, ho servim en plats i piquem una mica de cebollí per damunt.