Un àpat molt lleuger i complet sense renunciar al sabor.

Ingredients per a 4 persones:

 • 350 grams de tallarines.
 • 1 pit de pollastre.
 • ½ pebrot verd.
 • ½ pebrot vermell.
 • 100 grams de col.
 • 1 ceba tendra.
 • 1 pastanaga.
 • 6 xampinyons.
 • 1 grapat de cacauets o festucs.
 • Salsa de soja.
 • Oli suau d’oliva o de cacauet.

ELABORACIÓ:

Abans de començar es important tenir tots els ingredients preparats, doncs la cocció serà ràpida i hem de ser àgils a l’hora de preparar aquest plat.

1- Tallem el pit de pollastre, els pebrots, la ceba tendra, la pastanaga, la col i els xampinyons a tires primes.

2- Posem un pot amb aigua i un pessic de sal (amb mesura ja que la salsa de soja acostuma a ser salada) al foc i bullim les tallarines. Intentarem deixar-los “al dente” i en acabat els posem dins un bol amb aigua ben freda per aturar la cocció. Un cop estan freds els escorrem i els reservem.

3- Posem un wok o una paella a foc fort amb una mica d’oli i saltegem les tires de pollastre remenant-les constantment durant 1 minut. Incorporem els pebrots, la ceba tendra i la pastanaga, ho remenem i ho cuinem durant 1 minut més. Afegim la col, els xampinyons i les tallarines, tirem un rajolí de salsa de soja i ho remenem tot.

4- Parem el foc, tirem els cacauets o festucs trinxats per damunt i ho servim calent. Si cal, podem afegir una mica més de salsa de soja, ja que n’hi ha de molts tipus diferents i hem d’ajustar el plat al nostre gust en funció de la seva intensitat, o de si es més o menys salada.

SUGGERIMENT:

Aquest plat admet moltes variacions, com per exemple brots de bambú en conserva, brots de soja, carbassó o bé podem substituir el pollastre per cues de gamba pelades.