Un concentrat de bolets envoltat de pa.

Ingredients:

Per la massa:

 • 25 grams d’aigua.
 • 25 grams d’oli.
 • 25 grams de vi blanc sec.
 • 45 grams de mantega.
 • Sal.
 • 1/2 ou batut (l’altra mig per pintar).
 • 15 grams de llevat de forner.
 • 225 grams de farina.
 • 1 motllo de plum-cake.

Per el farcit:

 • 1 pit de pollastre desossat i sense pell.
 • 1 botifarra crua.
 • 3 rovellons grossos
 • 1/2 albergínia.
 • 1/2 porro
 • 150 ml. de crema de llet.
 • 1 ou.
 • Sal/pebre.
 • 12 boles de pebre rosa.
 • Fulles de farigola i julivert.
 • Oli.
 • Whisky (opcional)

ELABORACIÓ:

1- Posem tots els ingredients de la massa en un bol (si ho fem a mà) o en el recipient d’un robot de cuina i ho treballem fins aconseguir una massa llisa i que no s’enganxi als dits. L’emboliquem en paper film i la guardem a la nevera.

2- Tallem el pit de pollastre a tires i li retirem la pell a la botifarra. Posem una paella amb un rajolí d’oli a foc mig, hi afegim les tires de pollastre i la carn de la botifarra trinxada i ho cuinem uns 5 minuts. Passat aquest temps podem tirar un raig de whisky i ho flamegem (es opcional). No ho cuinarem del tot doncs després ja s’acabarà de coure al forn i no interessa que ens quedi la carn seca.

3- Ho retirem de la paella, ho piquem tot amb l’ajuda d’un ganivet o una picadora. No ha de quedar excessivament trinxat, doncs volem que les carns tinguin una mica de textura. Un cop picat ho posem en un bol en el que hi anirem afegim més ingredients.

4- Rentem els bolets i els tallem a tires. Els saltegem 1 minut en la mateixa paella que hem cuinat la carn, tirem una mica de sal i pebre i ho afegim en el bol on hi ha la carn.

5- Tallem el porro a rodanxes i l’albergínia a daus petits. Ho saltegem també a la paella durant uns 5 minuts, quan comenci a estar tendre ho retirem i ho afegim al bol.

6- Afegim a la barreja del bol la crema de llet, l’ou batut, les fulles de farigola, julivert picat i les boles de pebre rosa. Ho barregem i ho reservem a la nevera.

7- Estirem la massa i folrem les parets i la base del motllo tipus plum-cake amb ¾ parts de la massa. Reservem la resta de la massa.

8- Un cop hem cobert el motllo de massa posem tot el farcit que tenim en el bol i amb la resta de la massa estirada cobrim el motllo. Segellem la massa, ho decorem amb figures en forma de fulla o flor (com es veu a la imatge ) i en acabat ho pintem amb ou.

9- Fem un forat al centre de la terrina per ajudar a expulsar els vapors durant la cocció.

10- Escalfem el forn i ho fornegem uns 20 minuts a 180 graus (escalfor inferior amb ventilador) i seguidament a 160 graus durant uns 40 minuts. Amb la primera cocció, més forta, endurim la massa i evitem que s’estovi, amb la segona cocció més suau acabarem de coure tot el conjunt. Ho podem anar punxant per assegurar-nos de que està ben cuit i en acabat el retirem del forn, el deixem refredar un parell d’hores i el servim. Fins i tot el podem deixar a la nevera per consumir-lo el dia següent.