Una base digna per a unes castanyes molt originals, tendres i dolces.

Ingredients:

  • 1 pasta de full.
  • 10-12 castanyes.
  • 4 cullerades d’aigua.
  • 4 cullerades de sucre.
  • 4 cullerades de ratafia.

Per la crema:

  • 1 rovell d’ou.
  • 15 grams de farina de blat de moro (maizena).
  • 50 grams de sucre.
  • Ratlladura de 1/2 llimona i 1/2 taronja
  • 125 grams de llet.

ELABORACIÓ:

1- Hem de començar preparant la crema de la tartaleta. Posem la llet junt amb les ratlladures de llimona i de taronja a dins un cassó i ho posem a foc mig fins que tot just arrenqui el bull. Parem el foc i el deixem refredar uns 5 minuts.

2- Posem el rovell d’ou, la Maizena i el sucre a dins d’un bol i ho barregem amb unes barnilles. Hi afegim la llet i ho remenem bé.

3- Tornem a posar la barreja al cassó i el posem de nou a foc mig sense deixar-ho de remenar fins que espesseixi. Un cop hem aconseguit la textura de la crema la posem en un recipient i la deixem refredar. Quan estigui a temperatura ambient la tapem amb film transparent i la reservem a la nevera.

4- Fem un tall a tot el perímetre de les castanyes i les escaldem en aigua bullent durant uns 4 minuts. Mentrestant escalfem una paella a foc mig sense posar-hi res. Un cop retirem les castanyes de l’aigua les posem a la paella calenta durant un parell de minuts. Aquest pas ajuda a obrir les castanyes. Passat aquest temps i en calent, les acabem de pelar.

5- En un casso posem les castanyes pelades amb l’aigua, el sucre i la ratafia. Ens interessa que quedin ben cobertes. Ho posem a bullir fins que la salsa redueixi i les castanyes quedin cuites. Hem de procurar de no remenar-les gaire perquè no es trenquin.

6- Tallem la peça de pasta de full (nosaltres hem fet una tira de 30 x 10 cm.). La posem damunt d’una safata de forn amb paper cuisson i li punxem tota la superfície amb una forquilla per evitar que pugi massa. La fornegem a 180 graus durant uns 15 minuts o fins que es vegi daurada. Un cop cuita la retirem del forn i la deixem refredar.

7- Repartim la crema amb una mànega pastissera o una llengua per damunt de la tartaleta. Seguidament hi posem unes quantes castanyes i ho reguem amb un raig de la reducció de ratafia. Si disposem d’un cremador de gas, podem tirar una mica de sucre per damunt de la tartaleta i el cremem lleugerament.