Uns panets ben sucosos i prenyats de sabor.

Ingredients per unes 8 unitats:

  • 8 xoricets
  • 225 grams de farina de força.
  • 15 grams de llevat fresc.
  • 1 cullerada de sal.
  • 100 grams d’aigua.
  • 25 grams de llet.
  • 25 grams d’oli d’oliva.
  • Sèmola de blat (opcional).

ELABORACIÓ:

1- Agafem una gerra i hi posem l’aigua amb la llet i l’oli. Ho escalfem 20 segons al microones i ho reservem.

2- Posem la farina, el llevat fresc esmicolat i la sal a dins d’un bol i anem afegint el contingut dels líquids que tenim a la gerra mentre ho anem barrejant. Ho treballem a mà o amb un robot de cuina durant uns 10 minuts, la massa ens ha de quedar llisa i elàstica.

3- La deixem reposar dins el bol, tapat amb un drap, durant 2 hores. Un cop ha fermentat, la tornem a treballar per treure-li l’aire, pesem la massa (més o menys ha de pesar uns 380 grams) i en fem 8 porcions d’uns 45-50 grams.

4- Estirem les porcions de massa amb l’ajuda d’un corró formant una rodona d’uns 10-12 cms. de diàmetre. Posem un tros de xoriç al centre de cada rodona i l’emboliquem totalment amb la massa. Ens podem mullar una mica els dits per segellar millor la massa i seguidament formem una bola.

5- Els anem disposant a la safata de forn damunt de paper. Un cop hi hem posat tots els bollos podem tirar sèmola de blat per damunt (o farina).

6- Ho fornegem a 220 graus (escalfor inferior + ventilador) durant uns 20 minuts. Quan estiguin ben daurats els retirem del forn i els deixem refredar una mica. Es poden menjar calents o a temperatura ambient.