Delicioses castanyes per menjar amb cullera.

Ingredients per a 4 persones:

  • 25 castanyes.
  • 1 patata mitjana
  • 1/2 porro.
  • 25 grams de mantega.
  • Sal i Pebre.
  • Oli.
  • Aigua.

Per decorar:

  • Cebollí, sèsam negre, pernil salat, ametlla laminada torrada….

ELABORACIÓ:

1- Les castanyes son complicades de pelar, aquest procediment que proposem ens pot ajudar molt, tot i que sempre hi ha alguna castanya que es resisteix. Comencem fent un tall a tot el perímetre de les castanyes i les escaldem en aigua bullent durant uns 4 minuts. Mentrestant escalfem una paella a foc mig sense posar-hi res. Un cop retirem les castanyes de l’aigua les posem a la paella calenta durant un parell de minuts. Passat aquest temps, i encara en calent, les pelem.

2- Posem un cassó a foc mig amb un rajolí d’oli i hi afegim la patata pelada i tallada a quarts, les castanyes pelades i el porro filetejat. Ho cobrim d’aigua i ho fem bullir durant uns 15-20 minuts. Un cop cuit ho triturem fins que quedi ben cremós, ho salpebrem, hi tirem la mantega quan encara està calent i ho barregem.

3- Servim la crema al nostre gust, ja sigui freda, calenta o a temperatura ambient i la decorem. En aquest cas n’hem fet una amb cebollí i sèsam negre i l’altra amb pernil salat i pebre.