Un pastís amb una bona combinació de textures i sabor tropical

Aquest pastís fred de coco i mango, tot i la seva aparença, es molt suau, lleuger i en pots menjar un bon tros sense quedar fart. Hi trobarem una base de galeta amb mantega, seguidament una capa suau de llet de coco gelificada i finalment una coberta amb de melmelada de mango de sabor dolç i intens.

Tot i la seva atractiva aparença es molt senzill de fer i no requereix gaires coneixements de cuina. El podem preparar el dia abans i així el tenim ben fred a l’hora de servir-lo.

Ingredients:

Per la base:

 • 130 grams de galetes tipus Digestive
 • 70 grams de mantega.

Per el farcit de coco:

 • 1 llauna de llet de coco 400 ml.
 • 200 grams de llet.
 • 7 làmines de gelatina.
 • 100 grams de sucre.

Per la coberta de mango:

 • 450 grams de polpa de mango. (1-2 unitats).
 • 3 làmines de gelatina.
 • 2 cullerades de sucre.
 • 200 grams d’aigua.

Altres:

 • Un motllo de 20 cm. de diàmetre (pot ser de metall, silicona o d’un sol us).

Elaboració:

1- Abans de començar hem de treure la mantega una estona abans de la nevera, convé que estigui una mica estovada. Un cop tenim la mantega a temperatura ambient la posem dins una picadora junt amb les galetes i piquem fins que quedi tot el conjunt ben triturat. Posem la barreja dins el motllo, cobrim tota la base uniformement i ho pressionem perquè quedi ben compactat. Finalment ho reservem a la nevera.

2- Posem en remull 7 làmines de gelatina dins un bol amb aigua freda.

3- Mentrestant posem la llet amb el sucre en un cassó a escalfar a foc mig. Un cop calenta (no ha de bullir) hi afegim les 7 làmines de gelatina que teníem en remull. Remenem amb unes barnilles manuals, hi afegim la llet de coco i finalment ho seguim remenant un minut més.

4- Retirem el motllo amb la galeta de la nevera, hi afegim la barreja de llet de coco i finalment ho tornem a posar un altre cop a la nevera.

5- Seguidament pelem el mango i li retirem el pinyol. N’agafem un tros, el tallem a daus petits i els repartim per l’interior del motllo que tenim a la nevera. Es important fer-ho abans no ens qualli el coco amb la gelatina.

5- Posem les 3 fulles de gelatina que ens queden dins un bol amb aigua freda.

6- Agafem la resta del mango, el tallem a trossos i els posem en un cassó al foc amb el sucre i l’aigua. Ho cuinem a foc suau durant uns 15-20 minuts. 7- Passat aquest temps triturem tot el conjunt amb una batedora elèctrica fins que ens quedi amb una textura ben fina. Seguidament hi afegim la gelatina que tenim en remull i ho remenem amb les barnilles manuals. Finalment comprovarem que el coco del motllo que tenim a la nevera hagi quallat i si es així hi afegim la barreja del mango.

7- Deixem refredar a la nevera tot el conjunt un mínim de 3 hores. Un cop està tot el conjunt ben quallat ja el podem desemmotllar i el servim fred.