Una truita de patates enrotllada i farcida.

Aquest tronc es una forma molt original de menjar-se una truita de patates. Es bastant contundent i a més, amb les proporcions d’aquesta recepta queda bastant gran, per tant recomanem fer-lo per almenys 6 persones o bé en menjarem 2 dies. Com que atipa bastant va bé acompanyar-lo d’un plat lleuger, nosaltres ens hem fet una amanida molt senzilla.

Ingredients:

  • 500 grams de patates.
  • 100 grams de ceba.
  • 7 ous.
  • Oli d’oliva.
  • Sal.

Per el farcit:

  • 150 grams de pernil dolç.
  • 6 talls de formatge en barra.
  • Espàrrecs verds.

ELABORACIÓ:

1- Posem una paella a foc mig amb un raig d’oli i cuinem les patates tallades a làmines fines junt amb la ceba filetejada durant uns 10 -15 minuts. Quan comencin a estar cuites les retirem del foc, hem de procurar que no s’arribin a desfer. Si tenen excés d’oli, ho escorrem.

2- Preparem una safata cobrint el fons i els laterals amb paper de forn i hi escampem una mica d’oli per damunt. Es molt important que la peça de paper de forn sigui més gran que la safata i que cobreixi molt bé els laterals.

3- Batem els ous dins d’un bol, hi afegim les patates i la ceba i ho barregem. Seguidament escampem la barreja procurant que quedi ben repartida per la safata (imatge 1).

4- Ho fornegem uns 7-8 minuts a 180 graus (escalfor inferior + ventilador). Quan veiem que esta quallat, ho retirem del forn i ho deixem refredar.

5- Repartim el pernil, el formatge i també els espàrrecs per damunt (imatge 2) i ho enrotllem amb l’ajuda del mateix paper de forn donant-li la forma de tronc (imatge 3).

6- Un cop enrotllat escampem una mica de formatge ratllat per damunt i el posem a gratinar una estona, així també es fondrà el formatge que hem posat al interior del tronc de patata.

7- Un cop gratinat el retirem del forn i finalment ja el podem posar damunt la safata on el servirem. Hem de tenir en compte que aquest tronc de patata pesa una mica, recomanem fer-ho entre dues persones i utilitzar una espàtula gran al traspassar-lo de safata o es podria trencar.