Si t’agrada el salmó marinat, has de tastar aquesta recepta de bacallà.

Per fer aquest plat hem de tenir en compte que hem de posar a congelar el bacallà almenys 48 hores abans de preparar la recepta.

Hem posat una mica de sal fumada a la barreja de sal i sucre que utilitzarem per fer el marinat, aquesta sal li donarà un toc fumat molt suau i agradable al bacallà, però si no en teniu ho podeu fer tot amb sal normal. El whisky també es opcional, n’hi tirem tan poc que ens permetem de posar-ne un de bo, que li doni un toc de sabor a caramel i fusta.

Aquest bacallà es ideal per menjar junt amb una escalivada de pebrot i albergínia, una salsa olivada i unes torrades de pa amb tomàquet.

INGREDIENTS:

  • 1 llom de bacallà fresc d’uns 300 grs. (prèviament congelat un mínim de 48 hores).
  • 100 grams de sal.
  • 25 grams de sal fumada.
  • 100 grams de sucre.
  • Un raig de whisky (opcional).
  • Pebre.
  • Anet.
  • Cebollí fresc.

ELABORACIÓ:

1- Descongelem el bacallà, el posem amb la pell cap avall dins un recipient amb una reixeta o un colador i així deixarà anar l’aigua. Un cop ben escorregut el posem, també amb la pell cap avall, en un recipient una mica més gran que la peça de bacallà, per tant gastarem la quantitat justa de sal.

2- Barregem les dues sals i el sucre dins un bol i cobrim tota la peça de bacallà amb la barreja, ha de quedar ben coberta tant pels costats com per tota la superfície. Seguidament ho posem a la nevera unes 5-6 hores. Si la peça de bacallà es més gran, podem deixar-ho més estona marinant a la nevera.

3- Passat aquest temps, netegem el bacallà amb una mica d’aigua, finalment l’assequem be amb paper de cuina i retirem espines si n’hi ha.

4- Posem la peça de bacallà amb la pell cap avall damunt d’una fusta de tallar i amb bon ganivet el filetegem procurant de no arribar a la pell. A mida que anem tallant el bacallà l’anem posant dins un recipient amb oli d’oliva, anet, pebre i si tenim un bon whisky anyenc també n’hi podem tirar un rajolí. Ho podem guardar unes hores a la nevera o també ho podem preparar el dia abans. Així el bacallà quedarà ben macerat amb l’oli, les espècies i el whisky.

6- A l’hora de servir-lo el retirem una estona abans de la nevera i l’acompanyem d’una escalivada amb olives negres o salsa olivada i unes torrades de pa. A més, a l últim moment podem acabar de tirar una mica més d’anet i cebollí picat per damunt.