Si t’agrada el salmó marinat, has de tastar aquesta recepta de bacallà.

Per fer aquest plat hem de tenir en compte que hem de posar a congelar el bacallà almenys 48 hores abans de preparar la recepta.

Hem posat una mica de sal fumada a la barreja de sal i sucre que utilitzarem per fer el marinat, aquesta sal li donarà un toc fumat molt suau i agradable al bacallà, però si no en teniu ho podeu fer tot amb sal normal. El whisky també es opcional, n’hi tirem tan poc que ens permetem de posar-ne un de bo, que li doni un toc de sabor a caramel i fusta.

Aquest bacallà es ideal per menjar junt amb una escalivada de pebrot i albergínia, una salsa olivada i unes torrades de pa amb tomàquet.

INGREDIENTS:

  • 1 llom de bacallà fresc d’uns 300 grs. (prèviament congelat un mínim de 48 hores).
  • 100 grams de sal.
  • 25 grams de sal fumada.
  • 100 grams de sucre.
  • Un raig de whisky (opcional).
  • Pebre.
  • Anet.
  • Cebollí fresc.

ELABORACIÓ:

1- Descongelem el bacallà i el posem amb la pell cap avall dins un recipient amb una reixeta o un colador per que deixi anar l’aigua. Un cop ben escorregut el posem, també amb la pell cap avall, en un recipient una mica més gran que la peça de bacallà.

2- Barregem les dues sals i el sucre dins un bol i cobrim tota la peça de bacallà amb la barreja, ha de quedar ben coberta tant pels costats com per tota la superfície. Seguidament ho posem a la nevera unes 5-6 hores. Si la peça de bacallà es més gran, podem deixar-ho més estona marinant a la nevera.

3- Passat aquest temps, netegem el bacallà amb una mica d’aigua, l’assequem be amb paper de cuina i retirem espines si n’hi ha.

4- Posem la peça de bacallà amb la pell cap avall damunt d’una fusta de tallar i amb bon ganivet el filetegem procurant de no arribar a la pell. A mida que anem tallant el bacallà l’anem posant dins un recipient amb oli d’oliva, anet, pebre i si tenim un bon whisky anyenc també n’hi podem tirar un rajolí. Ho podem guardar unes hores a la nevera o fins i tot ho podem preparar el dia abans, així el bacallà quedarà ben macerat amb l’oli, les espècies i el whisky.

6- A l’hora de servir-lo el retirem una estona abans de la nevera i l’acompanyem d’una escalivada amb olives negres o salsa olivada i unes torrades de pa. Al últim moment podem acabar de tirar una mica més d’anet i cebollí picat per damunt.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email