Dos dels millors protagonistes del estiu reunits en una amanida molt refrescant

Una de les millors coses que ens ofereix l’estiu es la gran quantitat i qualitat de fruites i verdures de proximitat que tenim a l’abast. Recentment hem descobert aquesta amanida i la seva magnifica combinació del tomàquet amb una de les millors fruites d’estiu, el préssec. A partir d’aquí, les combinacions poden ser moltes, en aquest cas hem combinat un tomàquet de la varietat cor de bou del nostre hort amb un préssec d’aigua groc i molt dolç, però no cal dir que també podem utilitzar un préssec de vinya o be nectarina. També hem fet aquesta amanida amb altres tomàquets, jo tinc certa debilitat per el tipus de tomàquet de Montserrat, i he de dir que també es ideal per fer aquesta amanida de tomàquet i préssec.

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 tomàquets d’amanir.
  • 1 préssec.
  • Fulles d’alfàbrega fresca.
  • Sal.
  • Oli.

ELABORACIÓ:

1- Pelem el préssec, el tallem per la meitat i retirem el pinyol.

2- Netegem els tomàquets i els tallem a rodanxes. Un cop tenim totes les rodanxes de tomàquet, hem de procurar fer tants talls de préssec com rodanxes de tomàquet.

3- Repartim el tomàquet en un plat o safata i posem els talls de préssec al damunt. Hem de procurar fer aquesta amanida poc abans de servir-la ja que el préssec es delicat i s’oxida ràpidament.

4- Ho amanim amb un bon raig d’oli, ho salem al gust i a partir d’aquí podem fer varies coses. Nosaltres hem posat les fulles d’alfàbrega senceres al damunt de l’amanida, però també les podem picolar, o bé podem fer una salsa pesto i l’escampem per damunt del préssec. També podem prescindir de l’alfàbrega i posar-hi una salsa almadroc, que amb el seu punt salat combina molt bé amb la dolçor del préssec.

5- Opcional: també podem tallar els tomàquets i el préssec a daus petits, ho amanim i ho emplatem dins un motllo rodó i un cop retirem el motllo hi picolem les fulles d’alfàbrega per damunt.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email