Dos dels millors protagonistes del estiu reunits en una amanida molt refrescant

Una de les millors coses que ens ofereix l’estiu es la gran quantitat i qualitat de fruites i verdures de proximitat que tenim a l’abast. Recentment hem descobert aquesta amanida i la seva magnifica combinació del tomàquet amb una de les millors fruites d’estiu, el préssec. A partir d’aquí, les combinacions poden ser moltes, en aquest cas hem combinat un tomàquet de la varietat cor de bou del nostre hort amb un préssec d’aigua groc i molt dolç, però no cal dir que també podem utilitzar un préssec de vinya o be nectarina. També hem fet aquesta amanida amb altres tomàquets, jo tinc certa debilitat per el tipus de tomàquet de Montserrat, i he de dir que també es ideal per fer aquesta amanida de tomàquet i préssec.

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 tomàquets d’amanir.
  • 1 préssec.
  • Fulles d’alfàbrega fresca.
  • Sal.
  • Oli.

ELABORACIÓ:

1- Pelem el préssec, el tallem per la meitat i retirem el pinyol.

2- Netegem els tomàquets i els tallem a rodanxes. Un cop tenim totes les rodanxes de tomàquet, hem de procurar fer tants talls de préssec com rodanxes de tomàquet.

3- Repartim el tomàquet en un plat o safata i posem els talls de préssec al damunt. Hem de procurar fer aquesta amanida poc abans de servir-la ja que el préssec es delicat i s’oxida ràpidament.

4- Ho amanim amb un bon raig d’oli, ho salem al gust i a partir d’aquí podem fer varies coses. Nosaltres hem posat les fulles d’alfàbrega senceres al damunt de l’amanida, però també les podem picolar, o bé podem fer una salsa pesto i l’escampem per damunt del préssec. També podem prescindir de l’alfàbrega i posar-hi una salsa almadroc, que amb el seu punt salat combina molt bé amb la dolçor del préssec.

5- Opcional: també podem tallar els tomàquets i el préssec a daus petits, ho amanim i ho emplatem dins un motllo rodó i un cop retirem el motllo hi picolem les fulles d’alfàbrega per damunt.