Li pots dir bacallà arrebossat o nugget de bacallà, però en qualsevol cas està boníssim.

Tot i que la denominació «nugget» en principi es refereix només a una barreja de carn de pollastre arrebossat, la veritat es que hem acabat anomenant amb aquest anglicisme a tota classe de peces de peix o carn arrebossats en petites porcions. Més enllà de com ho anomenem, ens trobem davant d’una forma molt accessible de menjar bacallà. El fet de trobar-lo al plat sense espines i recobert d’una capa cruixent farà les delícies de tota la família.

INGREDIENTS:

  • 300 grams de bacallà fresc o be dessalat.
  • Un raig de whisky.
  • 1 ou (rovell + clara).
  • 3 cullerades de farina.
  • Estragó.
  • Cervesa.
  • 1 culleradeta de llevat en pols (Royal).
  • Sal/Pebre.
  • Oli suau per fregir.

ELABORACIÓ:

1- Posem el rovell d’ou (hem de reservar la clara a la nevera per més tard) junt amb la farina, el raig de whisky i l’estragó dins un bol, ho barregem i hi anem afegint cervesa poc a poc fins que quedi una crema lleugera però no massa líquida. També hi afegirem sal i pebre tenint en compte que si hem utilitzat bacallà dessalat aquest ja porta un punt de sal.

2- Netegem el bacallà i també li retirem la pell i les espines. L’assequem amb paper de cuina, el tallem a trossos petits i finalment l’afegim a la barreja que ja teníem preparada.

3- Ho deixem reposar a la nevera entre 2 i 6 hores.

4- Posem un recipient amb oli abundant a foc mig-alt. Mentre l’oli s’escalfa muntem la clara a punt de neu amb una mica de sal. Un cop tenim la clar muntada l’afegim a la barreja a on teníem el bacallà i la integrem suaument amb l’ajuda d’una espàtula.

5- Un cop l’oli ja es calent anirem agafant les porcions de bacallà que tenim amb la barreja i les anem fregint. Agafaran color ràpidament i seguidament els hi donem la volta. Un cop daurades pels dos costats les posem una estona damunt de paper absorbent i les servim calentes.