Una massa cruixent ens fa de base per un dels protagonistes de la tardor.

Quan arriba la tardor i els bolets abunden acostumem a utilitzar-los per fer rostits, saltejats o també per a arrossos i pasta, però us els heu imaginat damunt d’una coca?. Una base de massa cruixent i la melositat de l’albergínia ens deixaran gaudir del sabor i també de l’aroma típic del rossinyol. Precisament hem fet aquesta coca de rossinyols per donar tot el protagonisme al bolet.

Ingredients:

Per la massa:

 • 200 grams de farina de força.
 • 25 grams d’oli oliva verge.
 • 125 grams d’aigua tèbia.
 • 1 cullerada de sal.
 • 1 cullerada d’orenga.
 • 5 grams de llevat fresc.
 • 25 grams de farina de blat de moro precuita (PAN).

Per el farcit:

 • 1 albergínia.
 • 250 grams de rossinyols frescos.
 • 50 grams de formatge ratllat.
 • 2 cullerades de sèmola de blat.

Per decorar:

 • Cebollí fresc.
 • Pebre molt.

ELABORACIÓ:

1- Barregem tots els ingredients de la massa a dins d’un bol, la treballem durant 5 minuts i finalment la deixem reposar uns 30 minuts. Passat aquest temps posem paper de forn en una safata i al damunt hi estirem la massa donant-li la forma desitjada.

2- Tallem l’albergínia a rodanxes d’un centímetre de gruix i les posem en un bol amb aigua i una cullerada de sal durant 30 minuts.

3- Netegem els rossinyols i els tallem per la meitat o a quarts segons la seva mida. Posem una paella a foc mig i saltegem els rossinyols durant un parell de minuts amb una mica de sal i un petit rajolí d’oli perquè deixin anar l’aigua. Si no ho fem així el rossinyol ens deixarà anar l’aigua a la coca i ens estovaria la massa. En acabat els escorrem i finalment els reservem.

4-Cuinem en una planxa les rodanxes d’albergínia uns 3 minuts per cada cara. No fa falta que quedin molt cuites, doncs ja s’acabaran de coure al forn amb la coca.

5- Tirem un rajolí d’oli i una mica de sèmola de blat per damunt de la massa, hi escampem les rodanxes d’albergínia, els rossinyols i també el formatge ratllat.

6- Ho posem al forn a 200 graus amb escalfor inferior i també amb ventilador durant 15-20 minuts. Quan estigui ben daurada la retirem del forn. Finalment hi tirem pebre i el cebollí per damunt i podem servir la coca de rossinyols.

Receptes relacionades: