Una recepta bàsica per fer un entrant amb productes de temporada.

Hem aprofitat que és temporada de carxofes i d’alls tendres per fer aquest entrant tant senzill com gustós. Ens pot servir d’entrant, d’acompanyament d’un plat de peix o de carn, o també hi podem posar un parell d’ous ferrats al damunt i tindrem un plat molt complet. Nosaltres ho hem cuinat amb una mica de brou, però també es pot fer amb un raig de vi blanc i aigua.

Ingredients:

  • 3 carxofes.
  • Sal/pebre.
  • Oli.
  • Julivert.
  • 6 alls tendres.
  • 2 patates mitjanes.
  • 15 grams de farina.
  • 125 grams de brou.

ELABORACIÓ:

1- Netegem les carxofes, els hi pelem la tija, retirem les fulles externes i també tallem i retirem les puntes. Seguidament les tallem per la meitat i les posem dins d’un bol amb un dit d’aigua.

2- Posem el bol amb les carxofes al micro-ones, el tapem una mica per que no esquitxi i ho fem coure durant uns 4-5 minuts. Un cop cuites les posem a l’escorredora i les pressionem una mica per que deixin anar tota l’aigua. En acabat les tallem a quarts i les reservem.

3- Posem una paella a foc mig, hi tirem un rajolí d’oli i hi afegim les patates pelades i laminades. Quan comencin a estar daurades, afegim els alls tendres pelats i tallats a rodanxes petites i també les carxofes. Hi posem la farina, ho remenem durant 1 minut i hi afegim el brou. Ho seguim remenant durant un minut més i ja veurem que es va espessint i queda cremós. Finalment ho salpebrem, escampem el julivert picat per damunt i ja ho podem servir.