Una coca marinera i mediterrània

Hem utilitzat aquesta massa de coca per moltes de les nostres receptes. Es una massa molt fàcil de fer, no porta llevat i per tant no s’ha de deixar fermentar i queda molt cruixent. En aquesta ocasió li hem posat una base de ceba, pebrot i també tomàquet i l’hem rematat amb unes sardines cuites al punt. Aquesta coca de sardines està boníssima, no podem dir res més.

INGREDIENTS:

Per la massa:

 • 200 grams de farina.
 • 40 grams d’oli oliva verge.
 • 100 grams d’aigua.
 • 1 cullerada de sal.
 • 1 pessic de fulles de farigola.

Per el farcit:

 • 1/4 de pebrot vermell.
 • 1/4 de pebrot verd.
 • 1 tomàquet d’amanir.
 • 1/2 ceba tendra.
 • 12-15 sardines sense espines, ni cap, ni tripa i separades per lloms.
 • Oli.
 • Sal i Pebre.
 • Olives.
 • Ratlladura de llimona.

ELABORACIÓ:

1- Posem tots els ingredients de la massa dins un bol, ho barregem i ho treballem durant 5 minuts. Quan tinguem una massa fina i homogènia la deixem reposar 5 minuts.

2- Posem paper cuisson damunt d’una safata de forn i l’untem amb oli. Estirem la massa amb l’ajuda d’un corró i finalment la posem damunt del paper de la safata, hem de procurar que la massa quedi ben fina.

3- Posem els lloms de sardina ben esteses en una safata amb la pell cap amunt i els hi repartim per sobre 3-4 cullerades de sal. Si teniu sal fumada, feu meitat de fumada i meitat de sal normal. Les tindrem així uns 20 minuts. Passat aquest temps, els li retirem la sal amb una mica de paper de cuina i finalment les reservem amb un petit raig d’oli per damunt.

4- Seguidament anirem posant damunt de la massa la ceba tallada ben fina, els pebrots tallats a rodanxes i també el tomàquet tallat a daus petits.

5- Ho fornegem a 200 graus amb escalfor a dalt i a baix durant uns 15 minuts.

6- Quan la coca comença a agafar color, la retirem un moment del forn, hi escampem els lloms de sardina amb la pell cap amunt i també les olives (foto inferior). Finalment la tornem a posar 2 minuts més a fornejar.

7- Un cop cuita, retirem la coca de sardines del forn, li posem una mica de pebre, ratlladura de llimona i també un raig d’oli d’oliva. Finalment ja la podem servir tèbia o a temperatura ambient.