Unes carxofes amb un acompanyament insòlit i deliciós.

Aquesta recepta de carxofes amb llagostins va acompanyada d’una salsa feta a base de romesco. A part del romesco, el xató i la salsa de calçot també son vàlides per fer aquest plat, això si, evitarem entrar en polèmiques sobre l’origen i l’elaboració d’aquestes salses ja que hi ha tantes versions i varietats que no acabaríem mai.

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 carxofes.
  • 4 patates mitjanes.
  • 6 cullerades de salsa romesco.
  • Brou de verdures suau o aigua.
  • ½ copa de vi blanc.
  • 4 llagostins.
  • Sal i pebre.
  • Oli d’oliva.
  • Julivert.

ELABORACIÓ:

1- Netegem les carxofes, els hi retirem les fulles més dures del exterior, els hi tallem les puntes i les tallem a quarts. També pelem i esqueixem a trossos les patates.

2- Posem una cassola a foc mig amb un raig d’oli i l’enrossim les carxofes durant un parell de minuts. Seguidament hi afegim les patates i ho tenim 2 minuts més al foc. Afegim el romesco, ho remenem i finalment ho cuinem 1 minut més.

3- Incorporem el vi blanc i afegim brou o aigua fins a cobrir les carxofes i les patates. Ho tenim al foc fent xup-xup, quan veiem que les patates i les carxofes comencen a estar cuites afegirem els llagostins.

4- Ho rectifiquem de sal i pebre tenint en compte que la salsa romesco ja en porta. Ho tapem i ho tenim al foc uns 2 o 3 minuts més . Finalment ho retirem del foc, picolem el julivert i l’escampem per damunt i servim ben calentes les carxofes amb llagostins.

Receptes relacionades: