Si vols sortir del típic salmorejo, aquesta sopa freda aporta un toc dolç.

Quan arriba el bon temps es hora de fer entrants lleugers i que ens refresquin. El gaspatxo o el salmorejo acostumen a ser els més recurrents i fàcils de fer, però entrar a buscar una recepta magistral es gairebé impossible, ja que gairebé tothom acostuma a fer una fórmula pròpia i a mida dels seus gustos. Nosaltres hem volgut aprofitar que al mercat es temps de cireres per fer aquesta sopa freda, hem agafat com a base el salmorejo, però n’hem eliminat el pa per fer-lo més fi i lleuger i tampoc hi hem posat all per no crear un conflicte amb les cireres. El resultat es una barreja suau, refrescant i que ve de gust beure a qualsevol hora. Cal dir que si no disposem de cireres també queda força bé amb síndria, o fins i tot amb maduixes, tot i que amb aquestes últimes hem de procurar de que no ens quedi massa àcid.

Ingredients per 4-6 racions:

  • 1 kg. de tomàquets madurs.
  • 15 cireres fresques sense pinyol.
  • 150 g. cogombre sense pell ni llavors.
  • 75 g. pebrot verd sense llavors.
  • Sal, oli, vinagre i pebre.
  • Aigua (opcional).

Per decorar:

  • Formatge feta.
  • Alfàbrega.
  • Llavors de sèsam.

ELABORACIÓ:

1- Posem tots els ingredients dins d’un recipient. La sal, l’oli, el vinagre i el pebre van al gust de cada un. Un cop ho tenim al nostre gust ho hem de trinxar amb l’aparell de que disposem, ja sigui una batedora elèctrica, un robot de cuina o també una màquina de fer batuts. En qualsevol cas ens ha de quedar ben trinxat i amb una textura fina.

2- Si hi volem afegir aigua cal dir que va al gust segons com ens agradi la textura, tenint en compte de que segons el tipus de tomàquet que hi hem posat aquest pot portar més o menys aigua i potser no ens cal fer cap més ajustament.

3- Si veiem que un cop triturat es veuen molts residus sòlids (llavors, pell de tomàquet,…) també ho podem passar per un colador xinès.

4- Un cop ho tenim al nostre gust, finalment ho deixem a la nevera un mínim de 2 hores. Finalment ja ho podrem servir, nosaltres ho acompanyem amb uns trossets de formatge Feta, unes fulles d’alfàbrega picolades i unes llavors de sèsam, però també ho podem acompanyar d’uns encenalls de pernil salat, o bé una mica de formatge Parmesà ratllat, o també ou dur i trossets de pa torrat.