Si vas fart d’ensaladilla russa, tasta aquesta amanida alemanya.

Un dels plats estrella de l’estiu es, sens dubte, l’ensaladilla russa. Aquest plat però, porta molts anys en el menú de moltes cases i restaurants, per aquest motiu volem presentar aquesta amanida alemanya com a una alternativa molt original. També es menja freda, també porta patata bullida i també s’hi posa una salsa amb base de maionesa, però amb la personalitat que li donen la salsitxa i el toc agredolç dels cogombres no deixarà d’agradar a petits i grans.

Ingredients per a 4 persones:

 • 800 grams de patates.
 • 2 salsitxes de frankfurt.
 • 4 cogombrets agredolços en conserva.
 • 1 ceba tendra.
 • Sal.

Per la salsa:

 • 2 cullerades de maionesa.
 • 1 cullerada de iogurt.
 • 1 cullera de mostassa en gra.

Per decorar:

 • Cebollí picat
 • Pebre molt.
 • Tàperes.

ELABORACIÓ:

1- Posem un cassó al foc amb aigua, quan comenci a bullir hi posarem les salsitxes un parell de minuts. Passats els 2 minuts les retirem de l’aigua i les deixem refredar damunt d’un paper absorbent. Reservem el cassó amb l’aigua calenta on hem bullit les salsitxes.

2- Tornem a posar el cassó al foc amb l’aigua de bullir les salsitxes. En aquest cas hi posem les patates senceres i amb pell i també hi afegim una mica de sal. Les fem bullir durant uns 20 minuts o fins que al punxar-les notem que son cuites per dins. Finalment les escorrem i les deixem refredar. Un cop fredes, les pelem, les tallem a daus dins un bol i també les reservem.

3- Afegim les salsitxes tallades a rodanxes al bol on hi tenim les patates. També hi posarem els cogombres tallats a rodanxes i la ceba tendra tallada a daus petits.

4- Fem la barreja de la maionesa amb el iogurt i la mostassa i ho afegim a l’amanida. Ho remenem amb cura i ho posem en una safata per servir. Ho decorem amb una mica de cebollí picat, pebre i unes tàperes i finalment la deixem una estona a la nevera abans de servir-la.