Son tan fàcils de fer que no tornaràs a menjar boles de patata congelades.

Molts de nosaltres recordem aquestes boles de patata de la nostra infància. El seu sabor agradable junt amb una crosta cruixent eren l’acompanyament perfecte per a tota mena de plats. En aquesta recepta hi hem afegit formatge, cosa que eleva el sabor i la cremositat a cotes més elevades. Son molt fàcils d’elaborar, i la veritat, es que fetes a casa queden tan bones que difícilment en tornarem a comprar de congelades. Recomanem fer-les per comprovar-ho.

Ingredients per unes 10-12 unitats:

  • 200 grams de patata.
  • 50 grams de formatge (curat, Parmesà, Pecorino,…).
  • 1 ou.
  • sal/pebre.
  • 25 grams de farina.
  • Romaní (opcional).

ELABORACIÓ:

1- Posem a bullir les patates amb pell. Hem de tenir en compte que un cop pelades en necessitarem uns 200 grams, per tant, en posarem una mica més. Un cop cuites les posem a escórrer i les deixem refredar una mica.

2- Pelem les patates, les posem dins d’un bol i les aixafem fins que ens quedi un puré.

3- Afegim el formatge, l’ou batut, la farina, ho salpebrem i si volem hi podem posar una mica de romaní fresc picat. Finalment ho barregem fins que ens quedi una massa espessa. Si creiem que no es prou espessa com per fer les boles fàcilment, podem afegir una mica més de farina.

4- Ens untem les mans amb una mica d’oli i anem formant boles d’uns 3 cm. amb la massa de patata. Les anem posant en una safata i finalment les podem guardar a la nevera fins el moment de fregir-les.

5- Fregim les boles en oli ben calent i finalment les deixem una estona en un plat damunt de paper absorbent. Seguidament les servirem calentes.