Gaudeix la tardor amb aquest pastís de carbassa

Sembla mentida que amb les possibilitats gastronòmiques que ens donen les carbasses, les acabem utilitzant d’element decoratiu per celebrar el Halloween. Si ets dels que quan veuen una carbassa pensen en menjar, aquesta recepta es per a tu.

La part interior d’aquest pastís de carbassa es esponjosa i lleugera, tant, que no s’aguantaria ferma de no ser per l’embolcall de massa brisa, que li dona la consistència justa per no fer-lo pesat de menjar.

Ingredients per la massa:

 • 125 grams de farina.
 • 50 grams de mantega.
 • 1 ou.
 • 1 cullerada de sal.
 • 2 cullerades de sucre.
 • 1 cullerada de llevat en pols Royal.
 • 1 culleradeta de canyella en pols.

Per el farcit:

 • 450 grams de carbassa sense pell.
 • 300 ml de llet evaporada.
 • 100 grams de sucre morè.
 • 2 ous.
 • Motllo rodó de 20 cm.

Per l’acabat final.

 • Uns 50 grams de sucre llustre.

ELABORACIÓ:

1- Posem tots els ingredients de la massa dins un bol i ho treballarem fins a obtenir una massa consistent i enganxosa. Seguidament hi anirem afegint una mica més de farina ben poc a poc fins que la massa no s’enganxi als dits i quedi ben llisa.

2- Agafem un motllo rodó d’uns 20 cm. de diàmetre. En principi no cal que l’untem de mantega o d’oli ja que la massa ja porta mantega i difícilment s’enganxarà. Estirem la massa manualment per tota la base del motllo i li fem una vora d’uns 3 o 4 centímetres d’alçada a tot el perímetre. Nosaltres hem reservat una mica de massa per fer elements decoratius, però evidentment es opcional.

3- Retirem la pell i les llavors de la carbassa i la tallem a daus d’uns 5 cm. Posem els daus de carbassa en una safata de forn i els fornegem a 200 graus durant uns 20 minuts o fins que quedin tous i una mica daurats. Es important tenir en compte que realment necessitarem uns 300 grams de carbassa cuita, però en posem uns 450 grams al forn per que durant la cocció perdrà pes. Finalment retirem la carbassa del forn i la deixem refredar uns 10 minuts.

4- Posem els daus de carbassa dins d’un bol junt amb la llet evaporada, el sucre i els ous. Ho barregem bé i ho trinxem amb l’ajuda d’una batedora elèctrica fins que ens quedi un puré ben fi.

5- Posem el farcit dins del motllo a on hi tenim la massa i ho fornegem a 180-190 graus (escalfor inferior i ventilador) durant uns 30-40 minuts. Les estrelles de massa que hem fet per decorar les hem posat al forn a part, ja que amb poca estona en tindran prou. Quan veiem que el farcit de carbassa ha quedat ben quallat ja podrem retirar el pastís del forn. Finalment hem posat les estrelles de massa amb una mica de sucre llustre damunt del pastís. Recomanem menjar-lo a temperatura ambient.