Per fer un bon plat de Nadal, aquest ànec confitat es ideal.

L’ànec a la taronja va ser un clàssic dels anys 80. Es feia al forn amb rodanxes de taronja i gràcies al seu èxit hem anat introduint l’ànec al nostre receptari, aprofitant també, la gran quantitat de plats que en cuinen els nostres veïns francesos.

Confitar un ànec o un bon pollastre es una manera d’assegurar-nos que quedi melós i gens ressec, agradant així a tots els comensals que puguis tenir a taula les properes dates nadalenques.

Ingredients per a 4 persones.

Per el confitat:

 • 1 ànec tallat a octaus.
 • Una cullerada de boles de pebre rosa.
 • Sal/pebre.
 • 1 fulla de llorer.
 • 1 branca de canyella.
 • 2 grans d’all.
 • 1 litre d’oli d’oliva suau.
 • La pell d’una taronja.

Per la salsa de taronja:

 • 2 taronges.
 • 50 grams de sucre.
 • 4 cullerades d’aigua.
 • 50 grams de brandi o rom.
 • 1 cullerada de vinagre
 • 1 cullerada de farina de blat de moro (Maizena).

Per acompanyar:

 • 4 patates mitjanes.
 • 4 carxofes.
 • Sal i pebre.

ELABORACIÓ:

1- Tallem l’ànec a octaus i el salpebrem. Seguidament el posarem dins la cassola junt amb els grans d’all, la canyella, les boles de pebre, la pell d’una taronja i també el llorer. Ho cobrim amb l’oli i ho cuinem a foc molt suau durant 1 hora. Passat aquest temps si ja es veu el ànec cuit, parem el foc i finalment el deixem reposar dins la cassola.

2- Seguidament prepararem la salsa. Tallem algunes tires de la pell de l’altra taronja i fem el suc de les dues taronges que hem utilitzat.

3- Posem un cassó a foc suau amb el sucre i l’aigua. Ho cuinem fins que es fongui el sucre i seguidament afegim el licor, el vinagre, el suc de les taronges i les tires de pell de taronja i ho deixem uns 5 minuts a foc suau. Sense parar el foc, seguidament barrejarem la farina de blat de moro amb dos dits aigua a dins d’un got i quan estigui ben remenat, ho afegim a la salsa de taronja. Ho seguim remenant fins que ens quedi la salsa ben espessa i finalment apaguem el foc i ho reservem.

4- Pelem les patates i les tallem a rodanxes d’un centímetre de gruix. Netegem i retirem les fulles externes de les carxofes i les tallem a quarts. Finalment posem una paella al foc amb una mica d’oli del confitat del ànec i cuinem les patates i les carxofes salpebrades. Ho cuinem a foc mig/alt fins que quedi una mica daurat.

5- Per presentar aquest plat primer escorrem l’ànec i ja el podem servir tal qual, o be el posem en una safata de forn i li donem un toc de grill perquè quedi la pell una mica cruixent i daurada. Escalfem la salsa un parell de minuts i finalment servim l’ànec amb les patates, les carxofes i la salsa.