Convertim una llauna de conserva en un entrant deliciós.

Normalment acostumem a consumir els espàrrecs de llauna de forma molt senzilla. Un raig d’oli, una mica de pebre, maionesa o salsa tàrtara i llestos. Per això us proposem una recepta molt fàcil que dona molta vida als espàrrecs i els converteix en un plat molt atractiu i saborós. Aquesta recepta d’espàrrecs amb gambes, evidentment, es pot fer també amb altres ingredients com per exemple llagostins, rap o vieires.

Ingredients:

 • 8-12 espàrrecs blancs en conserva.
 • 4 gambes.
 • 100 grams de porro.
 • Sal/Pebre.
 • 75 grams de llet.
 • 15 grams de farina.
 • 1 culleradeta d’estragó sec.
 • 1 culleradeta de mostassa.
 • 50 grams de mantega.
 • 4 cues de gambes o llagostins.
 • Cebollí per decorar.

ELABORACIÓ:

1- Obrim la conserva d’espàrrecs, els passem per aigua, els escorrem i finalment els deixem damunt de paper absorbent. El fet de mullar-los lleugerament ajuda a eliminar una mica el gust i l’olor de conserva.

2- Posem un cassó a foc suau amb la mantega i el porro tallat a daus. Ho cuinem durant 3-4 minuts, afegim l’estragó, la mostassa i la farina i ho cuinem uns 30 segons sense deixar de remenar. Afegim la llet i ho seguim remenant constantment fins que comenci a quedar cremós. Finalment hi afegim les cues de les gambes, ho salpebrem, parem el foc i ho reservem.

3- Posem els espàrrecs amb gambes en una safata que pugui anar al forn, repartim la salsa per damunt i finalment hi posem les gambes.

4- Abans de servir-ho, ho escalfem al forn a 100 graus durant 10 minuts i finalment ho servim amb una mica de cebollí fresc picolat per damunt.

Receptes relacionades: